מבקשת את דעתכן על כיול רעב ושובע

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

31/10/2007 | 09:59 | מאת: מארי

ללאה ובלה שלום רב. עוזר לי לכייל עוצמות רעב ושובע. למשל, כשאני רוצה לאכול ואינני רעבה, יש לי "הסכם" שכזה עם עצמי לאכול מעוצמת רעב 2 ולהפסיק ברמת שובע 5. כאשר 0 הוא רעב טוטאלי ו - 10 הוא התמלאות מוחלטת, ו - 5 הוא שובע נינוח, בדיוק מספיק לי. במסגרת מסוימת אני מקבלת תמיכה שעזרה לי לזהות את השופט/המבקר החמור שלי, ולשחרר אותו, בענייני אוכל/אכילה ובכלל. כמו כן, כמו שכתבתי פה כבר, אני מזהה בדיוק מה אני רוצה לאכול. וכן בודקת עם עצמי מה הבעיה כשמתעורר צורך לאכול, ואין רעב. בעקבות עצתה של בלה, אני מזהה הרבה יותר ברור ובביטחון איך להפסיק לאכול כששבעתי. עם כל האמור לעיל, מה דעתכן על שימוש בטכניקה של כיול רעב/שובע כחלק מהגישה הכוללת של הרזייה ללא דיאטה? האם יתכן להשתמש בטכניקה כזו תקופת מה, ואז, באופן טבעי, לשחרר גם את הטכניקה הזו? תודה רבה על תשובותיכן.

31/10/2007 | 12:29 | מאת: בלה אגמון

שלום רב . ראשית כיול של רעב ושובע הוא אכן טכניקה מקובלת בהרזיה ללא דיאטה עם כל מיני כיולים. המטרה היא ללא ספק לשחרר גם את זה והטכניקה נועדה לשלבים הראשונים כדי שנוכל להבדיל בין רמות רעב שונות. אין ספק שברגע שתיהי מנוהלת לגמרה על ידי הדמות הרזה טבעיות שבתוכך בכל הקשור לאכילה לא יהיה לך צורך לכייל. הרי אדם רזה טבעי לא עושה את זה. בהצלחה בלה

31/10/2007 | 14:06 | מאת: מארי

בלה תודה רבה. שוב עזרת לי מאד.

31/10/2007 | 18:14 | מאת: לאה פינטו

שלום מארי. יישר כח והצלחה רבה בדרכך. המושג "כיול" לקוח מהעולם הטכני - המכני, ככל הידוע לי. אני חייבת להודות שהוא חדש לי בהקשר של הרזייה ללא דיאטה. יש לי רעיון בנוגע לכוונתכן, ובכל זאת, האם אתן מוכנות להסביר לי את הכוונה? לאה פינטו

31/10/2007 | 19:43 | מאת: מארי

ואמנם, אני באה מעולם ההנדסה :-) הרעיון הוא סרגל רעב-שובע, כפי שציינתי, בין אפס כרעב מוחלט לבין עשר כ"מתפוצצת מרוב אכילה, אין מקום לפירור". גיליתי שהכי נוח לי להתחיל לאכול בעוצמה 1 או 2, עד רמה 4 או 5. ושאלתי לכן היתה מה דעתכן על השימוש בטכניקה הזו, לפחות כטכניקה זמנית, במסגרת התפתחות המסוגלות לחיות ללא דיאטה? תודה רבה מראש.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה