דיאטה רפואית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

30/10/2007 | 12:59 | מאת: רותי

רציתי לדעת האם שיטתכם מתאימה לדיאטה רפואית (שחלות פוליציסטיות) ושאלה נוספת אני לא מצליחה להבין משהו בסיסי: אם אני פועלת לפי שיטתכם עושה מה שמתאים לי אני מאד מאד אוהבת מתוקים ובכלל דברים משמינים אני לא אוכלת אותם כי אני רעבה אלא כי זה טעים לי ואם אני אוכל אותם בלי הגבלה אני אשמין מאד מה הפתרון לזה???

02/11/2007 | 08:16 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב רותי גישת ההרזייה ללא דיאטה מתחברת לפיזיולוגיה הטבעית והבריאה של גופנו. כשהגוף אינו במיטבו ונדרשת התערבות קלינית מסוג כלשהו. הייתי ממליצה להתייעץ עם מי המומחה הרלוונטי על מנת להכיר במגבלות הנוכחיות. במקרה שלך, ממליצה להתייעץ עם דיאטנית קלינית שתחום התמחותה הוא רפואת נשים. בנוגע לשאלתך השניה - מה שהצגת בהודעתך הם שלל אמונות לגבי עצמך ולגבי הקשר שלך עם המזון. קבעת ש: 1. את מאוד מאוד (עם דגש חזק על מאוד-מאוד) אוהבת מתוקים ודברים משמינים 2. יש דברים משמינים 3. דברים מתוקים הם משמינים 4. הם תמיד טעימים לך 5. מה שמתאים לך זה תמיד דברים משמינים 6. ללא הגבלה, ודאי תאכלי מהדברים ה"משמינים" האלה בלי סוף הנחות היסוד הללו, אכן חוסמות אותך מלראות את הגישה הזו כפתרון אפשרי לבעיית האכילה וההשמנה שלך. מה שחשוב להבין הוא, שהבעיה איננה עם הגוף שלך או עם המזון אלא עם הנחות היסוד שמנהלות אותך. אם הייתי מקבלת דולר אחד על כל אחד שפנה אלי וסיפר שיש לו בעיה עם מתוקים והיינו מתליחים להוכיח זאת....ודאי הייתי יכולה לממן טיסה לירח. אך כמו שאת מבינה, אני כאן. ואם אני כאן זה אומר שזו רק אמונה שאין בה אמת. בתהליך הרזייה ללא דיאטה, אנו נפרדים מכל הקביעות ה"ברורות מאליהן" האלה ומתחילים להכיר את גופנו מחדש, לבנות מערכת יחסים חדשה עם מזון ועם הגוף שלנו. מדהים כמה הנחות היסוד הללו מתאדות. רותי, אני מזמינה אותך לקרוא בפורום בכלל ואת הנחות היסוד הללו בפרט. אם את חשה התנגדות כלשהי, היא טבעית כי היא נוגדת את מה שאת מאמינה בו כרגע. זה בהחלט בר שינוי. המשך יום נעים ושבת שלום לאה פינטו

02/11/2007 | 10:03 | מאת: שאלה ללאה

האם שחלות פוליציסטיות גורמות לאיזה שהיא הפרעה במערך השובע או הרעב של הגוף? מעבר לאי הסדירות ההורמונלית? תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה