ניסיון ראשון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

17/10/2007 | 11:56 | מאת: לי

כל עינייני הדיאטה לקחו חלק מאוד גדול בחיי,ואחרי שגרמתם לי להבין שזה לא נורמאלי וזה לא אמור להיות ככה החלטתי באמת לנסות להקשיב לגוף שלי. אז קמתי היום בבוקר ובדרכ אני רגילה לאכול איך שאני קמה (כי יש לי שעות מאוד קבועות של אוכל ,3 פעמים ביום) וניסיתי לבחון האם אני רעבה או לא והבנתי שלא אז שמחתי והלכתי להתעסק בדברים אחרים ואז עבר עוד שעה ועוד שעה ואני חושבת לעצמי כל הזמן נו מתי אני אהיה רעבה ולאט לאט הגיע שעת הצהריים שבה אני נמצאת עכשיו אני תוהה אולי אני לא יודעת לקרוא את סימני הגוף שלי כי הייתי רגילה להחזיק הרבה שעות בין ארוחה לארוחה בלי לאכול וזה לא היה בעיה ,השאלה היא אם יש באמת סיכוי שאני יצליח להפסיק לחשוב על אוכל אפילו כשאני נותנת לגוף שלי להוביל ואיך באמת מזהים את הרעב הזה אולי יש לי בעיה כבר יותר עמוקה ואני צרכה ללכת אחורה ולא לנסות את השיטה הזאת בהתחלה אשמח לתגובה לי

17/10/2007 | 14:11 | מאת: לאה פינטו

היי היי לי תאמיני לי יקירה, אם היית רעבה היית יודעת. התרגלת לחשוב ולהאמין שמדי יום גופך זקוק לכמות מסויימת של מזון ושהוא "רעב" בשעות מסוימות ואולי אפילו למוצרים מסויימים. ה-פ-ת-ע-ה. יופי שאת תוהה לגבי היכולת שלך לזהות, תני לעצמך את הזן לטעות וללמוד. בטח שיש סיכוי ויותר מכך, זוהי ההתנהלות הטבעית שלך, כך את בנויה לפעול. אין צורך להכניס לעצמך לראש כל מיני מחשבות שלא מקדמות אותך לשום מקום. תהני מהגילויים ומהדרך המענינת. לא נשמע שאת מתעסקת באוכל אלא בגוף וזו כבר התחלה טובה. יחד עם זאת, אני תמיד אמליץ על עבודה מובנית ויסודית יותר. העובדה שאת משחררת ומתנסה עומדת לזכותך בגדול. בהצלחה רבה שלך בשמחה ובהנאה לאה פינטו

17/10/2007 | 14:35 | מאת: בלה אגמון

שלום לי. עוד לפני שבכלל הכרת את השיטה, רק מהכרות חלקית ביותר, כבר החלטת שאולי זה לא מתאים לך.את יודעת למה זה דומה בעיני? אם אחרי קריאת הסילבוס של קורס מסוים לדוגמא - שיאצו - תנסי ליישם משהו , לא תצליחי , ותחליטי שאולי זה לא מתאם לך. את לא מכירה את השיטה ולכן אין לך את האפשרות לדעת האם היא מתאמה לך או לא. אומר שוב - לאכל על פי רעב ושובע זה רק חלק אחד קטן מהגישה ,יש דברים רבים אחרים חשובים הרבה יותר. את מגדירה את החוויה שלך כניסיון ראשון ואני לא חושבת שאפשר להגדיר זאת כך.מה שהיה לך זה תירגול של אחד העקרונות, יחסית מתקדמים בשיטה. אם אין לך את התשתית המחשבתית הנכונה - לרעב ושובע אין הרבה משמעות בתהליך השלם שצריך להתרחש כדי שתוכלי לרזות לאט ולתמיד וכדי שתוכלי להפוך להיות לרזה מבפנים. זה כמו שתנסי לעשות מסז מסובך של שיאצו שעושים בשנה שלישית בלי שיש לך מושג על העקרונות של רפואה מזרחית אשר פיתחה את הטיפול של השיאצו - אין בזה הרבה טעם ומן הסתם לא באמת תחווי הצלחה. אז לפני שאת אומרת שזה לא מתאים לך קודם כל תכירי את השיטה , תביני את העקרונות שלה, תתנסי בה בצורה מובנת הדרגתית ומסודרת ואז תגדירי את זה אולי כניסיון לא מוצלח. בכל מקרה אני שמחה שעקרונות הגישה נראים לך ומעודדת אותך להמשיך ללמוד , להעמיק ולהתנסות. בברכה בלה בברכה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה