למה שהגוף שלי ירזה?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

04/10/2007 | 19:41 | מאת: אריאלה

לבלה, לאה וקוראי הפורום שלום. אני בת 32, וכל חיי נאבקת בהשמנה. לעיתים יורדת במשקל, שומרת עליו לתקופת מה, שוב עולה וכו'. אני אמנם לא מצדדת בדיאטות כפתרון אולטימטיבי (הן לא ממש עזרו לי בטווח הארוך), אבל בכל זאת אני גם ספקנית לגבי השיטה שאתן מציגות. השאלה העיקרית שלי היא: למה שהגוף שלי יבחר לוותר על הקילוגרמים העודפים? זה כמו שנבקש ממישהו לבזבז את כל הכסף שהוא חסך בקפדנות ליום סגריר. יכול להיות שההשמנה לא תתגבר, אבל האם ניתן לראות תוצאות ממשיות של ירידה משמעותית במשקל? האם נתקלתן בעבודתכן באנשים שהיו ממש שמנים והשילו על פי השיטה קילוגרמים רבים? אודה לכן מאוד על תשובתיכן, שאני משערת שמגיעות מתוך ניסיון עשיר בתחום. בברכה, אריאלה

05/10/2007 | 08:38 | מאת: בלה אגמון

אראלה היקרה. משאלתך עולה הנחת יסוד ברורה - הגוף שלי רוצה להיות שמן וכדי שהוא לא יצליח במזימתו עלי כל הזמן לפקח עליו , להגביל, לאסור, לפחד.הנחה זו מבוססת על גישה הרואה את הגוף כאויב שלנו שמונע מאתנו לחיות בהנאה בעולם הזה. ברגע שזו אמונתך נוצר קרע גדול בינך לבין גופך - גופך המסכן לא מבין מה רוצים ממנו ומנסה בכל כוחו לשרוד במציאות המבלבלת הזאת שנחתה עליו (שפע מזון מצד אחד, איסורים מצד אחר, אכילה מצומצת מאד לפעמים ולפעמים אכילה הרבה מעבר למה שהוא זקוק). בגדול, חווה גופך מצב בו הוא מרגיש שלא באמת מכבדים אותו, מכירים את צרכיו ומקשיבים לו. הוא חווה התעלמות, כפייה וזילזול. במצב זה הוא מנסה לשרוד כמיטב יכולותו על ידי אגירת שומן (בשביל הרעב=הדיאטה הבאה המחכה מעבר לפינה). הדבר דומה לאדם שהיה פעם עני מרוד - ניהיה עשיר אבל לא השתחרר מהפחד לחזור להיות עני הוא מחכה לתקופה הזאת ובנתים מסרב להשתמש בכסף הרב שיש לו בחשבון אראלה, כל עוד את מנוהלת על ידי האמונה שבאה לידי ביטוי בשאלה שלך את תתקשי לוותר על רעיון הדיאטה. כל עוד רעיון הדיאטה ישלוט בתודעה שלך לא תוכלי לאכל מתוך גישת הלא דיאטה - זה בסיסי, עד שלא נזרוק את הרהיטים הישנים לא נוכל להכניס חדשים ואם נתעקש ניצור בלאגן. ולשאלתך - כן, ברגע שאנשים מפנימים את האמונה שגופנו לא נולד להיות שמן ולא בריא, ברגע שהם מוותרים על הפחד מהגוף של עצמם, ברגע שהם לומדים לאהוב, להוקיר ולכבד אותו, ברגע שהם לומדים את השפה שלו ואת הפירוש שלה ובוחרים להענות לצרכיו - בוודאי שהוא יורד במשקל וכי למה שישאר שמן? זה הרי מכביד עליו כמו שזה מכביד עליך. אם תסכימי להתיחס אליו אחרת ותוצאי את המשטרה מהבית יהפוך גופך לאט לאט לבן ברית הכי טוב שלך. עליך רק להאמין. בברכה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה