שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/09/2007 | 19:14 | מאת: שולמית

היי מקווה שיגעתי לכתובת הנכונה והנה יכתוב כאן בפניך שאלה קצרה. איך אני יכולה לדעת אם קיימת אצלי נטיה להשמנה. הורי אמי בת 46 עוד מעט מבנה גופה ממוצה לא שמנה ולא רזה במיוחד משקל סביר אך אבי שמן ואני בת 24 עוד מעט ומשקלי נע בין 53ל-61. האם עליי לפנות לדיאטקנית לשקילה וכדאי לבדור האם יש לי נטיה להשמנה ומה אם סיכוינ לשמין לפי הנתונים המעטים שנתתי לך כאן על שני הוריי.

30/09/2007 | 07:57 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב שולמית מקווה שלא תתאכזבי מהתשובה, אבל כן, ישנה סבירות גבוהה שיש לך נטיה להשמנה. אך לא רק לך, אלא גם לי ולשכנה שלך, ולחברה שלך, ולספר שלך ולמורה שלך וליעל בר זוהר ואפילו לראש הממשלה, כחלק מלמעלה מ- 90% מהאוכלוסיה. למעט אחוז מינורי באוכלוסיה האנושית (שהוא, אגב, בגדר הא-נורמלי), לכולנו יש יכולת פיזיולוגית להשמין ויכולת פיזיולוגית לרזות. חלקנו מממשים את פוטנציאל ההשמנה שלנו למימדים כאלה ואחרים וחלקנו - לא. ההשמנה איננה גנטית. מבנה הגוף הוא גנטי וכמות תאי השומן, בבגרותנו, קבוע. השמנה היא תוצר עליה בגודלם/בנפחם של תאי השומן ולא במספרם/בכמותם. ההשפעה של הורינו על מידת ההשמנה שלנו ניכרת בהתנהגות הנלמדת. כך שאם יש לך את הרצון או הצורך לנבא את עתידך הפיזי ע"פ הורייך, הנתונים בידייך אינם בהכרח רלוונטיים. מה שרלוונטי הוא האופן בו את תבחרי להתנהל מול גופך. בדומה לכל דבר אחר. המערכת הזוגית שלך יכולה להיות מאוד דומה לזו של הורייך או די שונה ממנה. זה תמיד תלוי בבחירות שלך ובהחלטות שלך, ובעיקר לרמת המודעות שלך לצרכים וליכולות שלך. מועדים לשמחה ויום נפלא שלך לאה פינטו

02/10/2007 | 07:48 | מאת: קרין

רציתי לשאול שאלה בהקשר למה שנכתב פה: בהנחה שיכולנו לקחת ילד להורים שמנים ולגדל אותו בתנאים שמעודדים אכילה נכונה ולא אכילת יתר, האם בבגרותו, הילד הזה יהיה רזה, ללא שום זכר לכך שהוריו שמנים? האם אין שום בסיס גנטי להשמנה? אני מבינה שהמטבוליזם דומה: כל גרם אוכל הופך לכך וכך יחידות אנרגיה בכולם. כמו כן אני משערת שגם צבירת מאגרי השומן דומה: מידת הצטברות השומן היא פונקציה ישירה של כמות השומן שנכנס לגוף. אבל: האם לא פספסנו משהו בין לבין שאולי הוא הוא השונה בין אנשים רזים לאנשים עם "נטיה להשמנה"? וזה בהנחה שכלל לא התייחסנו לכך שקצב הוצאת האנרגיה הבסיסית משתנה בין אדם לאדם, שכן האחד נמרץ ותזזתי והאחר איטי ולא כ"כ אוהב לזוז הרבה. מעניין אותי האם באמת אין בסיס גנטי המעורב בתהליך ההשמנה (ואני לא מדברת כמובן על חולים שונים במחלות בב. התריס וכדומה) תודה מראש

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה