לאחר הרבה המלצות , הגעתי., מאיפה מתחילים?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

26/09/2007 | 00:28 | מאת: שני

שלום לאה ובלה היקרות וערב טוב, ראשית כל אתחיל במילה טובה , אחותי וגיסי האהובים,הפנו אותי לפורם הזה והמליצו בחום הם גם מתכתבים איתכן על בסיס קבוע ונקטו בשיטה ואף זכו לתוצאות לאוו דווקא פיזית כלפי חוץ אלא פנימיות שזה לטענתכן גולת הכותרת. אני כמו אחותי ספגתי אכזבות לא מעטות מדיחאטות כושלות והגעיתי למצב שאני מתחילה את הדיאטה נטולת הפחמימות, אחותי שמאוד ניבהלה שלחה אליי את גיסי ויחד ישבו והסבירו לי את השיטה ואת השפעותיה ושאני חייבת לתת לזה צאנס ולהיות עם ראש פתוח, אני כמובן הסכמתי מאחר וכל ניסיונות העבר כשלו, שאלתי אליכן היא קודם כל אם אני מעוניינת בעזרה יותר מעמיקה שבאמת תעזור לי להגיע לשורשי הבעיה שלי והתפיסה עצמה למי אני פונה, דבר שני הוא איך באת מצליחים להתחבר לזה בצצורה מאוזנת וקשובה , זה ניראה לי כל כך רחוק מהמציאות ושהדרך ארוכה כל כך כי דיאטה זה כבר קטן עליי, אבל פה מדובר בתפיסה חדשה במשהו הרבה יותר מעמיק שעל פני השטח ואולי לטווח הרחוק יתגלה כפשוט וקל אבל כיום במצב שנאי נימצאת בו ניראה מפחיד ומייגע, הקשבה עצמית התמודדות עצמית, משהו שנירהא לי שאני אהייה זקוקה לליווי פסיכולוגי:) אני אשמח לקבל את עצתכן הכנות שכן עזרתן כל כך לאחותי ולגיסי אז אין סיבה שזה לא יעבוד עליי.... תודה וערב מקסים לכולם.

26/09/2007 | 07:21 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב שני וברוכה הבאה לפורום "הרזייה ללא דיאטה". הרזייה ללא דיאטה היא תהליך של שינוי מבפנים החוצה. הרזייה ללא דיאטה, הבנת נכון מאוד, היא גישה, צורת התייחסות והסתכלות. היא איננה עוד דיאטה, בעלת עקרונות של "עשה ולא תעשה". כתבת: "...זה ניראה לי כל כך רחוק מהמציאות..." אכן, תהליך השינוי הזה מכוון למציאות אחרת, שונה, חדשה. לכן, מאוד טבעי שתחושי את הפער בין מה שאת חווה היום לבין היעד(ים), בין המציאות שלך היום לבין המציאות שאת רוצה ליצור בחייך. אך יש כאן עוד דבר. הפער הקיים כרגע הוא דבר אחד, והרגשות שהוא יוצר בך זה דבר שני. הרגשות עצמם הם תוצר של חשיבה, ובמקרה שלך, כפי שאני יכולה להתרשם, המיקוד הוא במרחק שעלייך לעבור עד ליעד. כששתי עינינו נשואות לנקודת היעד ואליה בלבד, הדרך עצמה עלולה להתפש כעול, כהפרעה. כך אגב הורגלנו לראות את הדברים בעולם הדיאטה, לשעוט קדימה כמו סוס עם כיסויים צידיים לעיניים, כזה הרואה רק קדימה, לא ימינה ולא שמאלה. זה כמו ליסוע מקרית שמונה לאילת - אם אנו ממוקדים באילת, בנקודת היעד, ומאמינים ששם ורק שם יתחיל החופש שלנו, תתחיל ההנאה שלנו - המרחק הוא הגורם המפריד בינינו לבין האושר שלנו. במקרה כזה, אנו נוסעים דוך, לא עוצרים כמעט בדרך (חבל על הזמן), כועסים על נהגים שמפריעים את דרכנו ועצבניים על כל מי שמסיח את תשומת לבנו. איך אנו מגיעים לאילת? די תשושים. ואם כבר מדברים על בזבוז זמן...אופס, איבדנו יום על הכביש. לע-ו-מ-ת ז-א-ת..... בתהליך טוב, לדרך יש חשיבות עליונה ביצירת הישגים ברי-קיימא, יציבים. הדרך והמרחק חיוניים לביסוס תשתית ראויה, להכנה מצויינת לקראת ההנאה מהישגייך. בדרך מקרית שמונה לאילת, הנאה מושלמת מובטחת כשתפישת החופש מתחילה מרגע היציאה מהבית. כשבדרך, אנו מביטים לצדדים, נהנים מהנופים ומרשים לעצמנו לגלות חדשים, נהנים משינויי הנוף, ערים לשינויי הטמפרטורה. כך רצוי לך להתייחס גם לתהליך הזה, אחרת יהיה קשה, קשה מאוד. התהליך הוא תהליך מרתק ומעצים. את אכן צודקת "...ואולי לטווח הרחוק יתגלה כפשוט וקל " הדאגות והפחדים שלנו נוגעים תמיד לזמן עתיד, כיוון שבכל הקשור לעתיד אנו נמצאים באי-ודאות גדולה. לכן, בתהליך, אצלי לפחות, המיקוד בהווה הוא חלק חשוב מהענין. אינך יכולה לעשות דבר בעתיד, את יכולה לעשות היום, עכשיו. כשאנו מעיפים מבט לעבר העבר, קשה לנו להגדיר מה היה כ"כ קשה לנו אז. אני זוכרת שבכיתה ז', חשבתי לעצמי, לאחר שהבנתי סוף סוף את נושא השברים (במתמטיקה), מה היה כ"כ קשה בכיתה ה? נסי להזכר מתי זה קרה לך. והשתמשי בנסיון הזה כדי לגייס אנרגיות חיוביות לתהליך זה. רצוי להגיע לתהליך ממקום של סקרנות, פתיחות והתמסרות להרפתקאה. לזרום עם הענין ולהנות, הכי חשוב. כדי לרזות לא צריך לסבול. (אם כי אני מבינה מהיכן זה בא). וכן, ליווי יכול להיות מצרך מאוד חיוני לדרך. כרגע, חסר לך הרבה מאוד ידע רלוונטי והרבה מאוד כלים. לסיום אומר, שהדרך אינה מחייבת נבירה בנבכי העבר, למעשה, באימון אצלי, העבר לא ממש חשוב. מה שחשוב זה מה את מביאה היום ולאן את רוצה להגיע. ברוב המקרים, אין צורך ליסוע מקרית שמונה לאילת, דרך מטולה. אם יתגלה צורך כזה, פסיכולוג יהיה האדם המתאים. שני יקרה, את יכולה לשוחח איתי או עם בלה, או עם שתינו, ולבחור את הליווי המתאים לך. הקליקי פעמיים על השמות מתחת לתמונות ותמצאי את הפרטים הרלוונטיים. מאחלת לך חג שמח ויום נפלא שלך לאה פינטו

27/09/2007 | 00:06 | מאת: שני

תודה רבה על העצות החכמות, נגעת בנקודה חשובה.... אני מקווה שאני אאמץ את השיטה ואדבוק בה ואעשה את המסלול המדובר בחוכמה ובהנאה... אני אשמח ליצור איתך קשר אחרי החגים ולראות מה אפשר לעשות...:) תודה רבה על הכל וחג שמח

26/09/2007 | 09:15 | מאת: בלה אגמון

שלום שני, נעים לשמוע שהפורום משפיע על אנשים בלי שנפגוש אותם ישירות. מסרי לגיסך ואחותך הרבה פרגון ואהבה מאתנו. התברכת באנשים שבאמת אוהבים אותך, אכפת להם ממך, וחשוב להם להשפיע עליך נכון. אני שמחה לראות שאכן באת הצצת ונפגעת. אם כל מה שהשגת מהסתכלות בפורום זה עירעור של רעיון הדיאטה בתודעה שלך, אם התחלת לנסות לחשוב שאולי בעצם דיאטה זה לא פתרון לעודף משקל אלא לפעמים דווקא גורם הבעיה, אם עצרת רגע מריצה שלך לאותו מקום שהיית בו המון פעמים ותמיד התאכבזת והיית מוכנה לבדוק למה בעצם אני רצה לשם ?הרי הייתי כל כך הרבה פעמים וזה לא עזר.אם הצלחת להבין שאולי את רוצה לעשות עוד דיאטה רק כי זה הדבר היחיד שאת מכירה ופתאם ראית שיש עוד אפשרות - זה מבחינתי השיג את המטרה שלו. זה זרע זרע של ספק בתודעה שלך . שני, אני מקווה שהזרע יפרח וילבלב לגן פרחים חדש בתוך הגינה של המחשבות שלך - פרחים מסוג שלא הכרת אף פעם, ואולי זה מה שיתן לך את השלווה, האיזון, התחושה הטובה וכן גם את ההרזיה בהמשך הדרך. חג שמח בלה

27/09/2007 | 00:11 | מאת: שני

כן, ראשית כל באמת התברכתי באנשים מדהימים שאין כמותם, ואין מאושרת ממני שזה עוזר להם פיזית ובראש ובראשונה נפשית, דבר שני זה באמת נחמד לגלות שבאמת הבנתי את השיטה או לפחות את המטרה ההתחלתית , כך שאני בדרך הנכונה...:) מה שאני יכולה להבטיח שאני אמשיך להעביר את זה לכל הסובבים שלי שינסו לשנות גישה וראייה, הלוואי ואני אצליח. תודה רבה לכן וחג שמח.

26/09/2007 | 10:47 | מאת: שילה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה