אכילה בגלל הערה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/09/2007 | 14:02 | מאת: טליה

אתמול הלכתי ברחוב שבו אני גרה ועצר גבר שאני מכירה עם מכוניתו. שאל לשלומי ותוך כדי השיחה הוא שואל מה עם הדיאטה אז אמרתי של מי כי אני לא חושבת שאני צריכה בכלל,והוא ענה שלך עלית 3-4 ק"ג וני התחלתי לתרץ תירוצים שהפסקתי לשמור. יום למחרתל הרגשתי שאני כל הזמן רעבה במקרה גם הייתי כל היום לבד בבית איך עוברים יום כזה שבו כל היום מרגישים רע.

24/09/2007 | 15:01 | מאת: בלה אגמון

יקירתי, איך זה שאת נותנת לגבר איזשהו כל כך הרבה כח ? איך זה שאת מפרשת את מה שהוא אמר בצורה שגורמת לך להתפתל לתרץ ולהסביר לו על חייך? איך זה שאת מושפעת מדבריו עד כדי כך? אני חושבת שהגבר הזה בראש וראשונה חצוף מאד. תגידי לי אם הוא היה אומר לך מה עם לחסוך כסף ושנראה לו שאת מבזבזת יותר מידי כי הוא ראה אותך קונה בגד יקר לעצמך גם אז היית מתנצלת או שאולי היית מעמידה אותו במקומו? אני מציע לך להתחיל לכבד את עצמך ופעם הבאה שמישהו יעיר לך הערה מסוג זה להעמיד אותו במקומו בצורה אסרטיבית ולגרום לו להתפתל . אני בוודאי מציע לא לקחת ברצינות שום הערה מצד אדם חסר טקט, וחסר חוכמה ולהרגיש רע עם עצמך. עליך להבין, אף אחד מלבדך לא יכול לגרום לך להרגיש רע עם עצמך. הוא אמר מה שהוא אמר ואת בחרת לקחת את זה למקום של ביקורת ושיפוט, באותה מידה יכלת לקחת את זה למקום אחר לגמרה. אגב הרעב שכל הזמן חשת גם הוא עיוות של מציאות כי מן הסתם ניסית להתכחש לרעב הביולוגי שלך כדי לרצות את הגבר הזה והתעלמת מקולות של גופך שביקש לאכל. אז בפעם הבאה תזכרי - בידי מי השליטה על הרגשות שלך , על הגוף שלך ועל הכבוד העצמי שלך. בברכה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה