בקשה ללאה.

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/09/2007 | 13:06 | מאת: עדן

לאה שלום רב! לפני שבועה הגעתי בטעות לפורום "הרזיה ללא דיאטה" בניסיון למצוא דיאטת בזק. כאשר התחלתי לקרוא את הודעות שלך בפורום פיתום הבנתי מה שהגוף שלי נישא לרמוז לי מאז הדיאטה הראשונה שלי, (וזה היה בשנה הראשונה שלי כסטודנטית לכימיה) נהנתי מכול התשובות שלך זה פתח לי חלון של תיקווה וגם הבנתי כי כול עוד נגביל ונתכנן הגוף חש במחסור והמנגנון שאנו נפעיל זה מנגנון של התגוננות ומצוקה. בפורום זה הבנתי כי הבעיה זה לא השוקולד,הגלידה .... אלה המחשבה היא שורש הבעיה וכמו כן גם הניסיון להילחם עם עצמנו( כמו מחלה אוטואימונית). בתשובות שלך הבנתי כי החשיבה של שפעה הוא נכון לא רק לגוף שלנו אלה לכול תחום בחינו . רציתי להודות לך על החשיבה והתבונה השונה שחשפת אותנו אליה ועל הצורך להעניק כבוד גם לגוף שלנו ולא להילחם איתו . בנוסף ברצוני לבקש ממך לפרסם רשימה של ספרות שבו אוכל לעזר כדי לעמיק את הדרך הנהיפלה שבו את רועה את העולם . ( באחד הקישורים שלך קרעתי על הדרך שבו התמודדת כאשר פחדת מקורס מסויים כסטודנטית מאוד אהבתי את דרך פעולתך , וביקר ידעת מאיפו מגיעה הבעיה (הראש שלנו)) נהנת מכול קישור שלך וגם של בלה תודה מראש עדן.

24/09/2007 | 18:46 | מאת: לאה פינטו

שלום עדן הרשי לי להוריד את הכובע, עשית קריאת עומק רצינית. הזכרת לי דברים ששכחתי שכתבתי. היה נעים להזכר, כמו גם לדעת שזה נוגע כמו שביקשתי לגעת. הבנתך ויכולת ההשלכה לתחומי חיים נוספים, מרשימה בהחלט. עדן יקרה, תפישת עולם, צורת חשיבה, הדרך בה את רואה דברים - זה משהו רחב שנבנה בעיקר על חוויות אישיות, על נסיון חיים. כשאת יכולה ליזום את הנסיון הזה (לפעמים צריך אומץ) או ל"התגלגל" אליו באופן לא מודע ולא מכוון (יש מי שהיה מעלה גבה). הסיפריה שלך או שלי אינה בונה תפישת עולם היא מסייעת בפיתוחו. כשאת מוצאת את החוויות מתיישבות עם הכתוב, אז תאמרי: "אני מתחברת". שימי לב, נכנסת לפורום כדי למצוא דבר אחד אך התחברת לדבר אחר. מתוך החוויות האישיות שלך, הגעת לאיזושהי הבנה (לא היום, לא לפני שבוע) שלא קיבלה לגיטימציה מצידך עד כה. תוך כדי קריאה בפורום, הצלחת לאמר לעצמך "וואלה, אני צודקת, הכל מתחבר". ועכשיו את מבקשת לפתח את ההארה/הבנה הזו. תפישת עולם זה משהו שמתפתח על-פני שנים, נדבך על נדבך. כשההתפתחות שלה מבוססת על מגוון רחב של מקורות (לא רק ספרים). לעיתים קרובות, אנו מודעים לתפישת עולמנו רק לאחר שזו כבר התגבשה. הייתי יכולה לרשום כאן ביבליוגרפיה של 300 ספרים, שמות וטלפונים של עשרות אם לא מאות אנשים והמון המון תיאורי חוויות וארועים שתרמו בגיבוש תפיסת העולם שלי. כמובן שלא אעשה זאת, אך משהו אומר לי שיהיה נכון להמליץ לך על שלושה ספרים: 1. הנבואה השמימית - ג'יימס רדפילד (נוגע במושג "תפישת העולם") 2. לאלף את השדון - ריצרד קרסון 3. אדם מחפש משמעות - ויקטור פרנקל. אני עושה עוול לעוד עשרות ספרים, אך הם מרגישים לי הכי נכון כרגע, מתוך הדיאלוג בינינו. בהנאה רבה שלך לאה פינטו

24/09/2007 | 19:34 | מאת: עדן

המון תודות באהבה עדן

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה