רעב בשעות הערב

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

19/08/2007 | 09:39 | מאת: משה

שלום !! אז ככה : גיל 59 משקל: 115 השמנה ב5 שנים האחרונות. כל החיים כולל היום יכול לא לאכול כל היום ולא חש תחושות רעב מיוחדות. אבל בלילה ....... רעב ...רעב...רעב...כל הזמן עד שהולך לישון בלי קשר לכמויות המזון . נסיון לאכול בבוקר לא משפרות את המצב . נסיונות לאכול מעט בשך היום או ארוכת בוקר עשירה, או מסודר במשך היום, גם הם "רק פותחות תאבון". שעות הערב המאוחרות והלילה - הן הבעיתיות. והכמיהה והצורך בלילה בעקר לפחממות וסוכרים. לחם , פסטה, סנביצים, גבנ"ץ ושוקולד וכו'. אז- מה עושים. ?? בלילה אני כמו נרקומן שזקוק למזון, והכל כמו שהזכרתי ,שאין לי בעיה לא לאכול כל היום או לאכול מאוזן במשך היום. אז מה הבעיה ואיך פותרים אותה. ?? משה

20/08/2007 | 09:29 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב משה יקירי, מה לעשות, כשלא מזינים את הגוף במהלך היום, הוא לא יתן לנו לישון בלילה. 2 שאלות מהדהדות בראשי נוכח קריאת פנייתך: 1. למה אתה מייחס את השמנתך? 2. רעב- מהו, לתפישתך? אתחיל ואומר שכל נסיון שלך להלחם באכילה הלילית שלך, ייגמר בבכי. אחזור ואומר, אחדד ואדגיש שכל ההתנהגויות שלנו הן רק סימפטומים. תוצר של תפישות העולם שלנו. איננו יכולים לשנות הרבה או לפחות לא לאורך זמן ובאופן יציב כל עוד לא שינינו משהו במהותנו - בעולם הפנימי, התודעתי, שלנו. וחוזר לכותרת, לא יהפוך נמר חברבורותיו. רוצה לשנות התנהגותך, שנה את הבנתך, תפישתך וגישתך. רק אז, ההתנהגות תשתנה בקלות ובטבעיות. אתה מבין, יש משהו שמניע אותך להתנהל באופן הזה, יש דפוס חשיבה שאינך מודע לו אשר מפעיל אותך. מה שאתה רואה וחווה, מה שמתבטא בעולמך החיצוני, הוא ביטוי למה שמתחולל בתוכך פנימה. אם אתה מוצא עצמך חווה חסר כלכלי שוב ושוב - עליך להבין דבר אחד, משהו בגישה שלך, במערך האמונות שלך מייצר זאת. רוצה שינוי אמיתי, הכר את מערכת ההנעה שלך ופעל שם. אם אתה מוצא עצמך מתמודד עם השמנה שוב ושוב...אותו כנ"ל. וכך עם כל סוגיה בחייך. העובדה שאתה מייחס את ההשמנה שלך לאכילה הלילית היא בעוכריך. כל עוד תתיחס אליה כאל ה-בעיה, אתה מפספס את הענין בגדול. כך קורה לכל אלה שמייחסים את השמנתם למזונות מסוימים, לרכיבי תזונה מסוימים, ללוח זמני אכילה כזה או אחר וכ"ו. האופן בו אנו רואים את הדברים ומפרשים אותם קובע את אופן ההתייחסות כלפיהם - וההתנהגות שלנו בהתאם. לטפל בהתנהגות ספציפית (אכילה בלילה, למשל), כמוהו כלטפל בכאב ראש שהמקור שלו, שלא נדע, גידול. בתהליכי הרזייה ללא דיאטה, המטרה שלנו היא לייצר תוצאות מצויינות אך יותר מהכל יציבות. לצאת מהמעגל המטורף הזה של חסך-אובססיה, לצאת מהמעגל המתסכל הזה של ירידה-עליה. לכן, העבודה היא לעומק ולרוחב. עבודה יסודית ולא קוסמטית. משה, ההתייחסות שלך למושג הרעב, מובילה אותי להתרשם מחוסר האבחנה שלך וההבנה לגבי רמותיו השונות של הרעב, הסיפוק והשובע. ומכאן גם בנוגע לחוסר אבחנה בין צורך ביולוגי לצורך רגשי. זוהי תופעה נפוצה בקרב אנשים הסובלים מהשמנה ברמות שונות (אגב, גם כאלה שנראים רזים וחייהם כרכבת הרים עתירת עליות ומורדות). משה יקר, גם אתה יכול לשנות ולהשתנות. הכל תלוי בבחירה שתעשה ובהחלטה שתקבל. שאלת, מה לעשות? אז זה מה שאני הייתי מציעה לך. לעבוד על הדבר האמיתי - הגישה שלך. להפתח ללמידה חדשה ולהכנס לתהליך מובנה של שינוי אמיתי. לא מעבר ל"אורח אכילה בריא" אלא מעבר לצורת חשיבה והתייחסות חדשה שתוביל אותך לתוצאות חדשות. בהצלחה רבה שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה