המשך שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

30/07/2007 | 14:38 | מאת: רחל

לאה תודה על תשובתך ! בתשובה למה ששאלת : ההבנה והידע שלי בנוגע למה שעלי לשנות הם : שעלי להתיחחס בכבוד לגופי, וללמוד לקבל אותו, להקשיב לו ולצרכיו. וללמוד לאכול על פי תחושות של רעב ושובע. בפועל אני לא מצליחה לעשות זאת. אני אוכלת מבלי לחשוב ובלי להקשיב לגוף שלי ולצרכיו. אשמח לקבל הכונה כיצד אוכל לעשות זאת.

31/07/2007 | 05:57 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב רחל ותודה על תשובותייך. בשביל ליצור שינוי תפישתי ומתוכו שינוי התנהגותי עלינו לרכוש כלים חדשים ולמידה חדשה. כדי לייצר משהו חדש, עלינו להביא מתוכנו משהו חדש. זה מה שאנו לומדים לעשות בתהליך אימון של הרזייה ללא דיאטה. לא ניתן לממש תהליך כזה על בסיס טיפים כאלה ואחרים זו תהיה עבודת טלאים מתישה. הדרך המהירה ביותר היא הדרך הארוכה. בתהליך הזה, אנו בונים את המודעות העצמית הרלוונטית בנוגע למה מנהל אותנו - זה אחד הדברים החשובים, בנוגע למהו הדבר החדש או הדברים החדשים שעלינו להביא בצורת החשיבה וההבנה, בנוגע לכלים שכן עובדים בשבילנו וכ"ו. כרגע, את רוצה לפעול ממרחב חדש שבו את מכבדת את צרכייך הפיזיים והרגשיים אך באופן מאוד לא מודע את פועלת מאותו מרחב שהנחה אותך עד כה. זו הסיבה שאני תמיד אמליץ על ליווי כי כ"כ קל לנו ליפול לבורות של עצמנו בלי להבחין שאנו שם. את מבינה, שאת הרי לא סתם לא מצליחה, יש בך חלקים מתנגדים מסיבות שונות ומגוונות. והחלקים המתנגדים הללו הם דפוסי חשיבה שמניעים אותך לעשות אחרת. אלה שניהלו אותך עד כה. ה- doing שלנו הוא נגזרת 1:1 של ה- being שלנו. זה אומר שקימות בתודעתך מחשבות שנותנות לגיטימציה מלאה לעשיה הנוכחית שלך. עד שהן לא תשתננה, שום דבר לא ישתנה באמת. אולי תוכלי מדי פעם, להפעיל שררים וכח כדי להתנגד להן אך הן שם והן מנהלות אותך. כל שינוי חיצוני (התנהגותי) ללא ביסוס תשתית פנימית, לא יחזיק מים. כרגע, את מחוברת לרעיון של הרזייה ללא דיאטה וטו לא. זוהי גם התחלה אך רק תחילתה של התחלה, יש דרך לעשות כדי להגיע לידי ישום. בהצלחה רבה שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה