זקוקה לעצה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

25/07/2007 | 14:08 | מאת: שירה

לאה ובלה היקרות שלום. שמי שירה, ואני עוד מעט בת 17, סובלת מאז הילדות מהשמנה, אמנם לא קיצונית מאוד, אבל זה בכל זאת מאוד מאוד מפריע לי (אני מרגישה כל כך כבדה ומגושמת, וסובלת מעייפות ומחוסר ביטחון עצמי). בשנה האחרונה התחלתי לקרוא הרבה ספרים שעוסקים בחשיבות התודעה בכל סוג של ריפוי או שינוי אמיתי ומהותי. אני חושבת שאני מבינה למה הכוונה ב"הרזייה ללא דיאטה" ואני גם מאוד מאוד מאמינה בזה, אני מבינה שאין שום דבר חיצוני שאין לו קודם כל ביטוי פנימי בחשיבה שלנו. הבעיה העיקרית שלי (למרות שאני לא מנסה לזרוק את האשמה על אחרים) היא אמא שלי. היא לא מאמינה בדרך המחשבה הזאת וכל הזמן רק יורדת עליי ואומרת לי שאני צריכה לסגור את הפה ולפעמים פשוט לצום. הגעתי למצב שאני לא יכולה לאכול כלום בנוכחותה, ומחפשת דרכים לאכול במקומות שהיא לא תראה אותי. אני יודעת שזה לא צריך להיות ככה, אבל אין לי כוח לריב איתה כל היום. אני מרגישה שאני צריכה עזרה מקצועית וליווי אישי, אבל אני לא מסוגלת לממן אותה בעצמי, והיא מסכימה לממן עבורי רק קבוצות תמיכה "רגילות" ששם עסוקים כל היום בספירת קלוריות, בטענה שכל שאר הדברים הם פשוט "עבודה בעיניים" על אנשים. מצד אחד אני לא יכולה להכריח אותה לחשוב כמוני, אבל מצד שני אני מרגישה שנגמרו לי כל האופציות, כי אני לא מוכנה להיות שוב בקבוצת תמיכה!!! האם אתן יכולות לתת לי עצה או להמליץ לי על ספר שיוכל לעזור לי לעבור את הדרך הזאת לבד? תודה מקרב לב!!! שירה

25/07/2007 | 15:57 | מאת: איריס

שירה שלום, אני ממליצה לך בחום לפנות לWINLIFE יש להם תוכנית לאורח חיים נכון דהיינו כושר גופני,יעוץ תזונתי וסדרת הרצאות בנושא בריאות. הם נמצאים בוינגייט בהצלחה

25/07/2007 | 17:37 | מאת: לאה פינטו

שלום איריס אני קוראת את הפנייתך ולא בטוחה שהבנת מה שירה מחפשת ומה הרענון שמביא פורום זה. מה שאת מציעה הוא דיאטה, גישת חיים שאיננו מאמינות בה ולכן אין זה המקום. בברכה לאה פינטו

25/07/2007 | 17:27 | מאת: לאה פינטו

שירה יקרה. כל-כך הרבה חוכמה, התבטאות רהוטה הראויה לציון והכלה בוגרת של הזולת - עד כי קשה לי לקלוט שמדובר בנערה בת 17. לקרוא אותך ולהיות גאים בנוער שלנו. שירה, אימך אכן כבולה בדפוס חשיבה מסוים ומתקשה לראות ולהבין מה שאת רואה ומבינה. עושה רושם שהיא גם מדברת מתוך תסכול רב שמקשה על פתיחותה. פעם, אשה חכמה אמרה לי : "כשאת רוצה לרתום משהו, היי נכונה להרתם אליו" כיצד תוכלי לרתום את אימך אלייך? ראשית דבר, הרתמי אליה. וכדי להרתם אליה, עלייך להבין אותה. לאחר מכן תוכלי לנסות להבין מה יקל עליה להפתח אלייך, מה הדבר שאם תביאי / תעשי/ תאמרי, יגרום לה לרצות להקשיב לך ולנסות להבין אותך. נסי למצוא את המשותף ולעבוד איתה. שתיכן רוצות אותו דבר - שתיכן רוצות בהרזייה שלך. אתן שונות באופן בו אתן רואות את זה מושג. שירה, יש לי עוד מה לאמר לך ואני רוצה להזמין אותך ליצור איתי קשר למייל הפרטי [email protected] או לנייד שלי 0525506688 ונסי להזמין את אמא שלך לפורום, להעלות בו שאלות. בהצלחה לאה פינטו שירה, אני מזמינה אותך ליצור איתי קשר באמצעות המייל הפרטי

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה