שופעת תובנות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/05/2007 | 14:31 | מאת: ריקי

שלום לכן. היום חתכתי הביתה מוקדם. יפה מצידי.והנה בלה , אני עכשיו מחויכת. לא להאמין אבל הכנתי לי כוס תה ענקית ולקחתי אותה למרפסת לשיחה אישית עם עצמי. והנה התובנות: ריקי הרזה לא נעלמה - היא כאן אצלי. היא שמחה מאוד ששלפתי אותה וקראתי לה אלי לשיחה. היא מספרת לי שהיא היתה עצובה כי הזנחתי אותה. בגדתי בה. חייתי על פי תודעה אחרת. היא אומרת לי שאנחנו חיים בעולם חברתי שמגדיר לנו מה יפה , מה מוצלח , מה אסטתי , מה ה"משקל" ה"נכון" , מה המראה ה"נכון" , מהי ההתנהגות ה"נכונה" וכו'. היא "מאשימה" אותי בהליכה שולל אחר אשליות שווא. בציות עיוור לסטנדרטים אכזריים שגובה התחרות האנושית. היא אומרת לי "יופי , הצלחת כנראה להוכיח שאת כל יכולה אבל עלי דילגת והנה התוצאות. ניסיתי להרים מעת לעת קולי ולהדריך אותך מה לאכול , איך לאכול וכמה בדיוק כפי שנהגת פעם. אבל את לא היית שם. היתה ריקי האכזרית. ואני עונה לריקי הרזה והחביבה: נכון, חדלת להתקיים בתודעתי בשנים האחרונות ומי באמת אני היום? במידה רבה תוצר של הקונצנסוס שהוא אני. לדוגמא? אם אני רואה היום אשה שמנה אני חושבת לעצמי , מה קרה לה? אין לה משמעת עצמית? היא לא מסתכלת במראה? היא ממש....כמה מצחיק וכמה עצוב...הרי זו גם כמעט אני... אז מה הלאה? אני מפלסת את דרכי בעליה לאחר שנפלתי לתהומות. העליה היא קשה. אני צריכה לרכוש כושר נפשי כמו גם כושר גופני. אבל הפעם אני לא לבד. יש לי את בלה ואת לאה ואת ריקי. חבורה נכבדה. ולבקשתך בלה: לא תהיה מאושרת ממני להפיץ את תורתכן לחברותי ולאחרים משום שאני מאמינה בה. אבל על מנת ש"טובים והמוצלחים ההם" ישתכנעו הם צריכים לראות אצלי שינוי משמעותי.קלה יותר נניח בעוד שלושה חודשים.... אני צוחקת. במצב רוח מעולה בכל מקרה. התה היה טעים. אולי אאמץ לי אותו אחת ליום. חג שמח

21/05/2007 | 18:50 | מאת: בלה אגמון

הי ריקי. את תלמידה טובה ,הייתי רוצה לטפל בך ,זה נראה לי כייף אמיתי. השינוי יבוא אני מבטיחה לך. אם עובדים נכון , חוסכים כסף מתנהלים בתבונה ובבגרות המינוס יסגר ויתחיל להצטבר כסף - זו פיזיקה פשוטה. באותה מידה אם מקשיבים לגוף, מכבדים אותו ,מגלים את כל החלקים בתוכנו ולומדים להכיר ולהוקיר את כולם תיהיה אנטגרציה ,איזון שמחה, וקבלה. זה קורה פעם אחרי פעם אצל הלקוחות שלי, דווקא אחרי שהן מפסיקות להתרכז בדיאטה ,במשקל, ובתוצאות מספריות, הן מתחלות להרגיש שהן מרזות ולקצור מחמאות. והכייף הכי גדול שלהן כששואלים אותן איך עשיתן את זה זה להגיד אני אוכלת הכל לא עושה יותר דיאטה ומרזה. גם לך זה יקרה, עליך רק להאמין. נשמח לעדכונים. בלה

21/05/2007 | 19:16 | מאת: נועה

אני, שנלחמת שנים במשקל, בבולמוס ובהרעבה, וכל כך רוצה להגיע לאן שהגעת את ריקי, מבינה כל כך את מה שאתן אומרות אך לא מצליחה להפנים ולהשתנות. אני כל כך רוצה את הבטחון, את ההשלמה ואת הרוגע - ונכון לעכשיו זה לא נראה בכלל אפשרי. כל כבוד לך, וכמו שאומרים. הלוואי יום אחד, עליי.

21/05/2007 | 22:53 | מאת: ריקי

היי בלה תודה על הפירגון. זה מחמם את ליבי. הייתי בשמחה מאמצת אותך כמורה ואולי גם זה יקרה בעתיד. גם ללאה הייתי רוצה להקשיב עוד ועוד.בימים אלה אני מסדרת את הלו"ז כך שאוכל לדאוג קצת לעצמי ולהתאזן כמו שאמרת.ויחד עם זה ,עלי לדאוג גם ליתר העיסוקים הישנים והחדשים שלי חדשות לבקרים.אני צפונית ומניחה שאתן במרכז. מרחק גאוגרפי לא קטן.כשאין זמן להיטלטל בדרכים. אבל גם כאן בפורום אני פשוט מוצאת את עצמי בזכותכן !! הנה נתקלתי בתגובה של נועה הכל כך צפויה ומובנת לי , ובעצם מבלי עדיין להכירה , סיפרתי לה מה עשיתי היום . דרכנו היא משותפת בפורום החוויתי הזה. אעדכן בשמחה לילה טוב

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה