ממשיכה בדרך

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/05/2007 | 00:10 | מאת: ריקי

תודה בלה ולאה על שאפשרתן לי לתת לי את עצמי, ואתכן . וידוי קטן. ברשותכן ,אחזור לרגע שבו נכנסתי לפורום שמכונה הרזיה ללא דיאטה. התעכבתי כאן ולא סתם. יש לי מטרה לרדת במשקל ובתוך שלושה חודשים. תקראי לזה אקסיומה בלה , אבל יש מצבים בחיים שיש דד ליין. מה לעשות והכל בשמחות כמובן.לא היה לי מושג איך עושים את זה והיה לי ברור - רק לא דיאטה בבקשה!! נשאבתי מיידית אליכן והקשבתי , בפעם הראשונה, קשב רב למה שנאמר לי! בלי הסחות דעת , בלי להתווכח , בלי לחוש שעלי לרוץ לדרכי ולעסוק בדברים חשובים יותר...הפעם שמתי את עצמי בראש סדר העדיפויות. ההקשבה האמיתית שלכן והמילים הקולעות חדרו לתודעתי ואמנם להקשבה הזו מתחילות לצוץ תוצאות. ועוד פרט עלי. כל חיי הייתי רזה ולא נתקלתי בבעית דיאטה פשוט ראש רזה. אבל התחולל שינוי ושמנתי. לקח לי זמן להבחין במה שקורה ושבעצם אם לא אקשיב לגוף שלי אשמין עוד ועוד וכך גם לצערי קרה. ההערות מהסביבה לא איחרו לבוא ואני המשכתי בשלי. מה פתאום אני בכלל לא ממש שמנה. רק קצת. אולי. מין סלחנות ועייפות כזו..ועיזבו אותי בשקט. אבל לא עוד. עכשיו אני זו שלא חיה עם ההשמנה בשלום והגיעה העת לעשות מעשה. שיטתכן מלהיבה אותי משום שמדובר בדרך חיים ממש ואני איתכן בענין. זו השקפת עולמי וזו הדרך הטובה לחיות נכון ולהצליח. דיברנו על זה. אבל - זו דרך שאצלי כנראה תתארך . וגם את זה אני מקבלת.אני אלחם כדי לפנות לעצמי את הזמן ולטפל בצרכים האמיתיים שלי.אקשיב יותר לעצמי , לגופי , לכן כאן ולעוד הרבה תכנים ואנשים נפלאים שמקיפים אותי. לאה יקרה ,נתת דוגמא נפלאה. היית צעירה כשהתעקשת לשנות גישה למתמטיקה. לא הרמת ידיים פשוט התישבת , פינית את הזמן לתוך הלילה ולימדת את עצמך , בקצב שלך ,וכמובן שהצלחת. כל זה משום שהיה לך בטחון בנתונים השיכליים שלך ובצדק רב. אני עושה את זה היום עם נושא הההרזיה. אבל ככל שאפנה את הזמן -עדיין אין לי את כל הזמן שבעולם ואני מבקשת את נסיונכן ועצתכן לתקופה הקרובה( שסיפרתי עליה בתחילה.) מה לדעתכן עלי לבצע כמשימות מיידיות בימים הקרובים על מנת להכניס את עצמי למשהו מסודר ויעיל עם האוכל? . אעשה כעצתכן את הצעדים הראשונים. מבטיחה. אוהבת אתכן ומעריכה את העבודה המצוינת שלכן כצוות כאן. כייף לראות את החיבור הנכון שלכן . טובות השתיים מן האחת. לילה טוב

21/05/2007 | 08:17 | מאת: בלה אגמון

ריקי היקרה. ראשית תודה על הפירגון . שינית אתיחס לבקשתך. אני שומעת את האמירה שלך האומרת - הכל טוב ויפה אבל אני חייבת לרזות לקראת תאריך מסוים ועם כל הכבוד לגישה אני רוצה תוצאות. אני מציע לך להזמין את החלק הזה שבתוכך האומר את הדברים האלו לכוס תה. תשבי אתו , תדברו, תכירי אותו ותביני שמה שהוא אומר זו לא עובדת חיים זו רק השקפת עולם שלו - צודקת מבחינתו אבל רק השקפת עולם אחת. תכבדי אותו ותודי לו אבל אל תרוצי מיד למלא את בקשתו. אחרי שתגמרי לשתות אתו את כוס התה תזמני חלק אחר בתוכך שחושב מדבר ומתנהג אחרת תראי מה לו יש לומר. רק אחרי השיחה הזאת תחליטי מה נכון עבורך ומה אפשר וכדאי לעשות. שלושה חודשים זה לא הרבה זמן לתהליך נכון אבל הם עשויים להספיק ,בתנאי שלא תעשי את כל מה שאת עושה כתנאי לגוף שלך שימלא את חלקו בעסקה כלומר ירד במשקל. עליך לומר לגופך שאת אוהבת ומכבדת אותו כמו שהוא ובשמחה וגאווה רבה תלכי לאירוע בלי קשר למשקלו. עלך להמשיך להקשיב לו, להזין אותו על פי בקשתו ולהיות בטוחה שהוא יחזור לאיזון הטבעי שהיה לו בעבר לפני שהרזה הטבעית שבך הלכה לישון. תורידי את הלחץ מעצמך ומגופך. תתרכזי בשמחה של האירוע שמתקרב . אם תיהיי שלמה עם עצמך ,אוהבת וקורנת, תראי הרבה יותר יפה מאשר אם תרגישי רעבה, כועסת ומנותקת מהגוף אבל עם מספר קילוגרמים קצת יותר נמוך. אז אני מברכת אותך על החלטה שלך לחזור ולטפל בעצמך נכון וטוב, לפנות לעצמך זמן ואנרגיה למרות אורח חיים אנטנסיבי, להנות ממה שיש ולא להתרכז במה שאין. זה הצעדים שעליך לעשות והאיזון יחזור אליך. תוך כמה זמן? את זה רק גופך יוכל להחליט. אשמח מאד אם תפיצי את הבשורה של הרזיה ללא דיאטה ,זו גישה חשובה שקולה לא נשמע מספיק חזק. בהצלחה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה