מעגל דיאטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/05/2007 | 18:28 | מאת: מ

שלום. אני בת 20, ויש לי בעיה שמאוד מאוד מטרידה אותי. עשיתי דיאטה לפני שהתגייסתי, הורדתי 12 וחצי קילו ושמרתי על זה. כשהתגייסתי העלתי כמעט את הכל. הצלחתי להוריד 7 קילו שוב, העלתי שוב, עכשיו אני בתהליכים להוריד אותם שוב ואני מרגישה כבר ממש מתוסכלת והרבה יותר קשה לי להרזות עכשיו, כי זה כאילו לא עובד יותר (אני אוכלת מה שהייתי אוכלת בדיאטות הקודמות), ואני לא מצליחה להרזות. בנוסף, זה ידוע שבצבא משמינים וזה עוד יותר מתסכל! ניסיתי לשלב ספורט אבל זה לא עזר בלהוריד משקל ונכון לעשות מבחינת תפקידי בצבא, אין לי זמן לביצוע ספורט. שמעתי שיש תרופות שמסייעות בהרזייה ואני ממש שוקלת לקחת אותם. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על כדורים מסויימים, לספר לי בדיוק איך הם עובדים וגם לכתוב לי מה ההשלכות או התופעות לוואי שלהם אם יש. תודה רבה רבה רבה

18/05/2007 | 23:48 | מאת: בלה אגמון

שלום מ היקרה. בואי אשאל אותך משהו, יש בפנייך שתי דרכים האחת בה הולכים כולם ומגיעים לאותו מקום ,ושניה בה הולכים מעטים אבל מגיעים למקומות אחרים לגמרה. תתבונני על שתי האופציות ואז תחליטי מה את בוחרת לעצמך. האופציה הראשונה היא האופציה המוכרת - את לא מרוצה מהגוף שלך כמו שהוא הרבה פעמים בלי הצדקה. את כופה עליו משטר דיאטה בלי לשאול אותו האם זה מתאים לו. את מתעלמת מהצרכים שלו, נותנת לו מזון שהוא לא מבקש ומגבילה אותו כשהוא כן רוצה לאכל. הוא יורד במשקל - האם יש לו בררה? אבל כועס מאד ושומר את הכעס הזה לעתיד. את מפסיקה את הדיאטה כי את מרוצה כבר ועכשיו הגוף שלך כועס וממורמר על הכלא שנכפה עליו אמור לשמור על המשקל החדש שכפית עליו. הוא , מה לעשות לא בידיוק מוכן לשתף אתך פעולה ואז מעלה את כל מה שהורדת ולפעמים הרבה יותר. את שוב כועסת עליו ושוב מנסה דיאטה , הפעם הוא כבר מוכן לדיאטה הזו ומסרב לרדת בקלות כזו כמו בפעם הראשונה. אחרי מספר מעגלים כאלה התוצאה היא - את והגוף שלך אויבים מרים, הוא לא סומך עליך ואת שונאת אותו. מה נשאר לך לעשות ? עוד דיאטה? זה הרי לא עובד . להשאר כמו שאת גם זו אופציה לא נעמה במיוחד. זה המסלול הרגיל שכוווווווווווווווווולם בוחרים וכוווווווווווולם מגיעים לאותה תוצאה( 95 אחוז מאנשים על פי מחקרים ). את בחרת במסלול הזה ולמרות גילך הצעיר את כבר מראה סימנים של מלחמה עם גופך, תקיעות וחוסר אונים. כל כך חבל . יש גם דרך אחרת שאנחנו מאמינות בה. בדרך הזו את לא מחליטה לבד שאת רוצה לרזות ולא כופה על גופך שום דבר. את מנהלת אתו דיאלוג מכובד ומכבד. את אוהבת אותו ולומדת את השפה בה הוא מדבר אליך. את לומדת איך הוא מביע צורך ברעב, במנוחה, בפעילות ועוד צרכים רבים אחרים.את מעבירה לו מסרים של אהבה בצורה של משפטים ומחשבות חיוביות עליו. בדרך זו גם אם לוקח זמן מגיע גופך לאיזון משקלי - כזה שמתאים לו , לא בהכרח מתאים לטבלאות או אופנה. בדרך זו מעטים בוחרים עדיין כי היא עוד חדשה אבל יותר ויותר אנשים שטעמו ממנה לא מוכנים יותר לוותר עליה. אז מה את בוחרת - דיאטות, כדורים ,אם זו בחירתך פני לפורום של תזונה קלינית או פורום רפואי. אבל כמו שלאה כתבה פעם תבדקי מה התועלת ארוכת הטווח של הכדורים האלה והאם את רואה את עצמך לוקחת אותם כל החיים. בכל אשר תבחרי אאחל לך המון הצלחה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה