לבלה או לאה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

17/05/2007 | 21:52 | מאת: נעמה

היי קוראים לי נעמה ואני בת 17 אני חייבת לרדת איזה 3-4 קילו גובהי הוא 1.56 ומשקלי 48 , במיוחד עכשיו כי הקיץ מתקרב אני מרגישה שאני צריכה לעשות צעד כדי לשנות קצת. הבעי היחידה היא שהחלמתי לאחרונה מסוג של אנורקסיה.. אני יודעת היום שהרעבה היא לא פתרון ורוצה לסגל לעצמי הרגלי אכילה נכונים ואורח חיים בריא, אני אמנם הולכת לדיאטנית אבל היא לא תורמת לי במיוחד. השיטה שלכן מעניינת אותי והייתי רוצה לשמוע קצת יותר עליה, מה פירוש הרזיה ללא דיאטה? המשפט הזה לא נראה לי בכלל הגיוני כי אני לא מכירה חיים בלי דיאטה או שמירה אובססיבית על משקל, כיצד מקשיבים לגוף? אני איבדתי כבר מזמן תחושות שובע ורעב, כיצד משיבים אותן? בבקשה תעזרו לי, אני אמנם מקבלת עזרה פסיכולוגית ותזונתית אך בכל זאת מרגישה שאין לי למי לפנות...

18/05/2007 | 08:22 | מאת: בלה אגמון

נעמה היקרה. אני רואה שקשה לך ואת בעקר מבולבת. בין המסרים הסותרים שאת חווה מבחוץ על ידי המדיה, החברות שלך, הוריך מטפלים שלך ,ומבפנים על ידי כל מיני חלקים פנימיים בתוכך - החלק הבריא הרוצה לנהל חיים נורמליים שלא ינוהלו על ידי פחד מאכל וממשקל, החלק האנורקטי שעדיין חזק וגדול שלא נותן לך מנוח ואומר כל הזמן תרדי עוד ועוד ועוד ובטח עוד רבים אחרים. בעקר אני מרגישה את הבדידות שלך את זה שאת חושבת שאין לך על מי לסמוך באמת . אני מתארת לעצמי שזה מאד קשה לחיות בתוך כל הבילבול הזה. תראי נעמה. את נשמעת לי בחורה חכמה ורגישה. הייתי מאד שמחה לעזור לך אבל כמומחית לטיפול בהפרעות אכילה אני יודעת שכדי להבריא חשובה מאד הברית בינך לבין המטפלים שלך. אם את מרגישה שהדיאטנית לא עוזרת לך דברי אתה על זה ,תבדקי מה בידיוק את צריכה ממנה ותבקשי, תביאי את הקושי גם לפסיכולוג/ית שלך. הפתיחות והבגרות שלך חשובה מאד. אל תחפשי עוד ועוד שיטות. השיטה שלנו מדברת גם היא על כבוד והקשבה לגוף שלך, על בגרות ואחריות ועל אהבה רבה אל עצמך. בכל מקרה אין אפשרות ממשית לטפל דרך הפורום. מאחלת לך הרבה הצלחה במסע ההבראה שלך. משקלך תקין לגמרה ואת לא צריכה לרדת. מה שאת כן צריכה זה להבין שמגיעים לך חיים מלאים מספקים ועשירים בלי קשר למשקל שלך. בברכה בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה