החלטה לרזות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/05/2007 | 21:48 | מאת: ריקי

נכנסתי במקרה לפורום ואורו עיני ממש. אולי מכאן תבוא הישועה... תמיד ידעתי שאני לא בנויה לחיות במשטר של דיאטה. ניסיתי ונכשלתי. הרבה פעמים. קראתי המון בנושא וב"תאוריה" הכל מובן וברור. ביישום יש לי בעיה. עלי לרזות מסיבות בריאות לפחות 5 ק"ג.אין לי מושג איך לעשות את זה. אז השאלות שלי הן עכשיו: 1. מנסיונכן בעבודה שלכן עם מטופלים מה משך התהליך הממוצע לקבלת תוצאות? 2. מתי אתן מרימות ידיים וקובעות שהשיטה שלכן לא עבדה אם בכלל? 3. לפעמים מבינים ש"צריך" לרזות מסיבות בריאות ,כמו במקרה שלי, ובכ"ז ב"פנים" יש "התנגדות" ו"מרידה" ביעד לרזות, איך אתן מתגברות על זה?

10/05/2007 | 08:29 | מאת: בלה אגמון

היי ריקי. בואי ואאיר לך מספר נקודות למחשבה. 1 יש לך הנחות מסוימות שאין עלהן עירעור, כמו עובודות שאי אפשר להתווכח אתם. כשיש מצב כזה כל מציאות נבדקת על פי עובדות אלו וחייבת להתאים אלהן. ומה עושים כשזה לא מתאים - מנסים יותר חזק. את אומרת שאת חייבת לרדת מסיבות בריאותיות - מן אמירה שאין עליה עירעור. ברגע שזו הגישה שלך ,אין שום מקום למשא ומתן בינך לבין גופך. את החלטת שצריך לרדת, את החלטת בידיוק כמה ,והוא צריך למלא אחרי החלטה הזאת. הבעיה היא השגוף שלנו לא תמיד עושה את מה שהחלטנו עבורו וכשהוא מחליט שהוא לא רוצה שום דבר לא יעזור לך. 2 אין קשר הרבה פעמים בין בריאות למשקל במיוחד אם העודף לא גבוה. אני יודעת שכמה גבות מורמות כרגע אבל יש הרבה מחקרים המוכיחים זאת. יונתן רובנסון רופא עם גישה הולסטית מקדם כבר מספר שנים את הגישה הקרויה בריאות בכל מידה. הוא מוכיח פעם אחרי פעם בסקירות של ספרות מדעית שהוא עושה, שבריאות היא לא פונקציה של משקל נמוך אלא של דברים אחרים לחלוטין. לכן, כשאת אומרת שאת חייבת לרזות 5 קג מסיבות בריאותיות הייתי בודקת את זה היטב.לי כדאטינת מאד מנוסה שעבדה הרבה שנים במסגרות רפואיות רבות לא מוכר מצב בו חייבים לרזות 5 קג בשביל בריאות. 3 ועכשיו, אם השתכעת ואת מוכנה לראות את המציאות דרך משקפים קצת שונות אענה על השאלות שלך. 1 - מניסיוני זה מאד אישי. יש אנשים שאחרי מפגש אחד יוצרים שינוי גדול ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן. 2 - למטפל אסור לעולם להרים ידיים . תפקידו לשקף לעודד ולתמוך במטופל שלו. אם אין התקדמות זה בגלל שיש במטופל כוחות שלא מאפשרים לו התקדמות זו ואין זה מתפקידי להתאיש ממנו. 3 זה מה שמבדיל בין השיטה שלנו לגישת הדיאטה ,הכילים המאד מיוחדים שמאפשרים לרתום את החלקים המתנגדים לשינוי ולהפוך אותם לבני ברית חשובים לצורך השינוי. מקווה שעניתי לכל השאלות שלך. בברכה, בלה

11/05/2007 | 11:11 | מאת: ריקי

קראתי בעיון את הארותיך/הערותיך לפנייתי ,שאם היא נראתה לך תוקפנית משהו ,דעי שזה ממש לא .ואני מסכימה עם רוב דבריך. כמו על הקשר הלא אוטומטי בין בריאות והרזיה ועל כך שאת שוללת מלחמות מתישות עם הגוף ובעד שינוי "דעות פיקס " לטובת יצירת שינוי אמיתי. בראבו. .הנה אני באה אליכן מושיעותי. ממש לא בציניות.!! הבנתי, ותקני אותי אם אני טועה ,שיטתכן כמו גישת הדיאטה מטפלים באותו הנושא :הרזיה אך אתן שוללות דיאטה כדי להגיע למטרה הזו. כולנו כאן בפורום אני מניחה רוצים לשנות גישה ולא לנסות חזק יותר במקום שנכשלנו בו כבר. ה כ ל אנחנו מבינים. דיברת על "כילים מאוד מיוחדים שמאפשרים לרתום את החלקים המתנגדים לשינוי ולהפוך אותם לבני ברית חשובים לצורך השינוי". משפט מפתח אמיתי. לי יש חלקים מתנגדים ותיקים ושהתישו אותי כבר.אם אני לא מקרה לפסיכולוג ואני רוצה לפנות אליכן לטיפול- את בלה מטפלת בשיטת הפסיכותרפיה ולאה בקאוצינג. איך אדע או אתן תדעו למה אני מתאימה יותר? אני סרבנית דיאטה וסרבנית בכלל. מי תוציא ואיך את ה"פרדה" מהבוץ? ושהיא תהיה גם רזה וגם וגם בריאה? האם זה חזון אחרית הימים או באמת יקרה איתכן. אני תוהה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה