הרזיה לקראת הריון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/04/2007 | 23:36 | מאת: לימי

שלום אני בת 30וסובלת מעודף משקל של25ק"ג מאז הלידה הראשונה ולאחריה. אני רוצה בקיץ להיכנס להריון ורוצה להשיל ממשקלי לפחות חצי מהעודף שיש כדי שיהיה לי הריון נוח יותר וכייפי יותר. אני באמת מתנגדת לדיאטות כי אני רק העלתי מדיאטה לדיאטה. כמו כן חשוב לי להכין את גופי מבחינת ויטמינים מינרליים וכל מה שהעובר ואני נהיה זקוקים לו במהלך ההריון ולכן אהיה זקוקה לתפריט כזה שיספק את הדרוש. אני לא יודעת איך לגשת לעניין וליישם. אשמח לקבל עצות . כמו כן ארצה לדעת אם יש דיאטנית שמתמחה בתזונה לקראת הריון ובמהלך ההריון על מנת לקבל הכוונה לתזונה נכונה. תודה

05/05/2007 | 10:21 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב לימי בתשובתי אלייך אני רוצה להבחין בין תזונה באופן כללי (הריון או לא הריון) והרזייה (הריון או לא הריון). אז ראשית, מהכרותי עם תזונת האישה ההרה והבריאה, אין הנחיות תזונתיות מיוחדות פרט לחומצה פולית טרום ההריון ובתחילתו וברזל (יכול להיות שהיום גם B12), הכוונה זו בד"כ תקבלי מהגניקולוג שלך. פרט לכך, כל מה שנכון לך בהריון, נכון לך גם לתקופות לא הריוניות. על מנת לקבל מידע אודות תזונה מאוזנת וטובה, תוכלי למצוא הרבה ממנו באתרים ובפורומים העוסקים בתזונה, כולל אתר משרד הבריאות, ובמסגרות כמו טיפות חלב. כמו כן, דיאטניות מטעם לשכות הבריאות ברחבי הארץ מעבירות הרצאות בנושאי תזונה רבים ומגוונים לציבור הרחב. בנוגע להרזייה- איך את מגדירה דיאטה? ולמה את מתכוונת כשאת כותבת "אני באמת מתנגדת לדיאטה"? בגישת ההרזייה ללא דיאטה אין מקום לתפריטים, גם לא בהריון ובודאי שלא לפניו או אחריו. זכיתי ללוות שתי נשים הרות בתהליך הרזייה והיה נפלא לראות כיצד ההריון מתפתח מצויין ובמקביל רקמת השומן מצטמצמת. כיוון שעל בסיס גישה זו, אנו נותנים הרבה מקום וכבוד לגוף שלנו ומאפשרים לו להוביל ולהנחות את האכילה שלנו, בנוגע ל"מה" ו"לכמה" - וכיוון שהדרישות שלו משתנות בהתאם לצרכים הפיזיולוגיים שלו, זה מאפשר לנו לצרוך את סוגי המזונות הרלוונטיים ואת הכמויות הנכונות - לא פחות, לא יותר. אז, אם את שואלת אותי, תשובתי תהיה אחת: לא להכנס שוב לדיאטה (תפריטים וכ"ו), להכנס לתהליך שבו תלמדי לעבוד עם הגוף שלך בהרמוניה. מתוך ההבנה שהגוף שלך שואף להיות רזה מלכתחילה ואין זו דרישתו לצרוך מעבר למה שהוא צריך. שבת שלום ושבוע נפלא שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה