תחושות שובע

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/04/2007 | 13:10 | מאת: נעמה

אני מקפידה על תזונה טובה, ולמדתי "להקשיב" לתחושות השובע שלי ולזהות מתי אני רעבה, גם ראיתי שענית שכך זו באמת האכילה הטובה והמושלמת. שאלתי היא האם כאשר אני רעבה ואני אוכלת למשל פרוסת עוגה אז איך האוכל הזה מתפרק (באופן יעיל וכד'...) כשאני אוכלת את זה במקום, למשל שתי פרוסות לחם עם גבינה. שאלה נוספת היא אם אני נהיית רעבה אחרי שעתיים שאכלתי ארוחה עם כל המרכיבים (חלבון, פחמימות ושומן "טוב" בכמות שאני אמורה לאכול), האם מותר לי לאכול או לא ומה יהיה טוב לאכול במקרה כזה? עוד שאלה, ידוע שירקות ניתן לאכול ללא הגבלה, אז האם מותר לי לאכול ירקות שעתיים-שלוש שעות לאחר הארוחה ואז כעבור שעה לאכול את ארוחת הביניים שלי?

16/04/2007 | 08:14 | מאת: לאה פינטו

בוקר אור, נעמה. יקירתי, את קשובה יותר לראש הדיאטטי מאשר לסיגנלים הביולוגיים של גופך. פרוסת עוגה מתפרקת באותה יעילות כמו 2 פרוסות לחם עם גבינה. הגוף שלך אינו מכיר את המוצרים הללו, הוא מכיר את הרכיבים במרכיבים אותם. זו את, בתודעתך, שופטת מזון כזה או אחר כטוב או רע, כנכון או לא נכון - וזאת, ע"פ מה שאת מאמינה על המזון ולא ע"פ האופן בו את חווה אותו ברמה הפיזית. אם את רעבה, ביולוגית, זה אומר שהגוף שלך משדר לך אותות לחסר אנרגטי ברמה כלשהי. זה אומר שזו העת לתת לו את מה שהוא צריך. חייבת לאמר שאני בספק אם את, אכן, יודעת לזהות את הרעב הביולוגי שלך. מה יהיה טוב לאכול? בפשטות אומר לך, מה שאת מרגישה שיעשה לך הכי טוב, מה שאת הכי רוצה. כשתדעי לחוש את הרעב היטב ואת האי-רעב כראוי גם תדעי מתי די לך ממנו. ושוב, במידה ואת יודעת לעשות אבחנה בין רעב ביולוגי לרעב אחר. כשאנו חיים ע"פ הגישה של הרזייה ללא דיאטה, אנו לא מנחשים מה טוב לנו, מה אנחנו צריכים לא צריכים, אנו פשוט מרגישים. את זקוקה ליותר אימון והבנה בנוגע לגישה ולסיגנלי הגוף שלך. אני מציעה לעיין בין דפי הפורום, בין השרשורים השונים. בהצלחה לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה