רזיתי אבל הגוף לא מסתגל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/04/2007 | 00:44 | מאת: ליליאן

שלום קוראים לי ליליאן ואני בת 24 לאחרונה החלטתי לקחת את עצמי בידיים והפסקתי לעשן התחלתי לאכול מסודר וכמובן כושר גופני מוגבר עברו חודשיים ירדתי 5 קילו אני אוכלת המון ירקות מבושלים המון תרד וברוקלי כרובית וכדומה הבעיה היא שאני הולכת לשירותים פעם בשבוע והבטן מתנפחת לי המחזור הגיע לי אפילו שאני עם גלולות ויש לי סחרחורות נוראיות כולם אומרים שזה בגלל שהגוף מתרגל לשינויים השאלה אם לוקח כל כך הרבה זמן לגוף להתרגל אני אוכלת המון המון ירקות וכל האוכל הוא מחיטה מלאה מה לא בסדר? בתודה מראש

14/04/2007 | 16:39 | מאת: לאה פינטו

שלום ליליאן. כל הכבוד לך על ההחלטה והפעולה בנוגע לעישון. יישר כח. יש כאן 2 מרכיבים שכנראה חוברים יחדיו ליצירת החוויות הפיזיות שאת מתארת. 1. הפסקת העישון 2. שינוי התפריט. הפסקת העישון לכשלעצמה יוצרת מצב חדש עבור הגוף. הניקוטין ידוע בעל השפעה על הפריסטליטיקה (תנועתיות) של מערכת העיכול, הוא גורם לתנועה רבה ומהירה יותר, כך שבהעדרו, הקצב מואט באופן יחסי. במקביל, צמצום מסת המזון כתוצאה מהשינוי בתפריט יוצרים לחץ נמוך יותר במערכת העיכול, שמפחית את הגירוי ליציאה וגם זה תורם לצמצום במספר היציאות. הנפיחות היא ככל הנראה תוצר של אכילה מוגברת של ירקות ודגנים מלאים (סיבים תזונתיים ועוד). סחרחורות - יכולה בהחלט להית אחד ממאפייני הגמילה אך יכול להיות שזה גם קשור לשילוב בין פעילות גופנית מוגברת וצמצום באספקה הקלורית מהמזון כמו גם צריכת נוזלים דלה. יתכן שאת כופה על גופך סטרס מוגבר. עליו להתמודד עם המצב החדש הפסקת העישון וגם עם עומס של מאמץ גופני וגם עם אספקה אנרגטית נמוכה. לאט לאט, ילדה one step at a time. כל מה שאת חשה וחווה הם סיגנלים של גופך הבאים לספר לך על מה שמתרחש פנימה ומבקשים את עזרתך. כל אי נוחות מהגוף היא צלצול פעמון למשיכת תשומת ליבנו. מציעה לך להאט את הקצב. התמודדי קודם כל עם הגמילה וצרי רוגע ונינוחות בחייך, יהיו לך המון שנים להתמודד עם משקלך (שאין לי מושג לגביו). צמצמי את רמת הפעילות והשתמשי בה בחוכמה ובהנאה, צרי את המינון שיתרום לחינויות שלך ולא לעייפות הגוף שלך. דאגי לשתות. אם יש משהו שחשוב להקפיד עליו תזונתית בגמילה הוא צריכת הנוזלים (ודאי שהשתן שלך שקוף). דאגי למנוחה והרגעות - זהו צורך של הגוף. כשאנו נחים אנו מפנים את המשאבים האנרגטיים שלנו משרירי השלד לפעולות חיוניות אחרות של הגוף. וכמובן אכלי טוב, אכלי מגוון, שימי לב גם לסיגנלי הגוף שמורים לך על רעב ועל שובע. אינך צריכה לערוך שינויים מרחיקי לכת כדי לא להשמין לאחר הפסקת עישון, שימי לב איך גופך מודיע ומצביע על כל צורך. פשוט הטי אוזן ולב, היי קשובה ועירנית. מאחלת לך ימים נפלאים והנאה מאויר צח. שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה