סכרת ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/04/2007 | 05:44 | מאת: טובה

שלום, אני מקבלת תרופות לטיפול בסכרת סוג ב'. שומרת על תזונה מאוזנת, אך לא מצליחה להוריד במשקל. לפני כמה חודשים עברתי ניתוח בברך רגל שמאל, ישנם סיבוכים שמונעים ממני לעסוק בפעילות גופנית. איך אפשר בכל זאת להוריד במשקל?. לפי הוראת הרופא צריכה להוריד 5 ק"ג, אך בשל מטבוליזם נמוך, הצלחתי להוריד רק ק"ג אחד במשך חודשיים!. הורדתי מהתפריט פחמימות וסוכרים פשוטים. מה אפשר עוד לעשות???

10/04/2007 | 08:11 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב, טובה. ראשית, קבלי ח"ח על האיזון הגליקמי. זה לכשלעצמו הישג חשוב ומכובד. כפי ששמת לב, התחלתי בשאלה. מאין את יודעת שמדובר בחילוף חומרים נמוך? האם קיימת הפרעה הורמונלית נוספת, פרט לאינסולין? או שקבעת זאת נוכח התוצאה הלא מספקת בדיאטה שכפית על עצמך? הגבלה של פחמימות, ובודאי הגבלה קיצונית כמו המנעות (כפי שאת מתארת) יוצרת סטרס משמעותי שמעורר לא מעט מנגנוני הגנה של הגוף. בין מנגנוני ההגנה הללו: ירידה ברמת חילוף החומרים, שמירה על מאגרי השומן ואף הגדלתם. הגוף חש מצוקה, ובימי בצורת, כמו בימי בצורת - ממלאים ימ"חים ומשתמשים בהם בחסכנות רבה. הפחמימות הם חלק מהותי מתזונת הגוף, בעיקר בשל העובדה שישנם תאי מוח שאינם יכולים להשתמש בשומן לצורכיהם האנרגטיים. אז לשאלתך, "מה אפשר עוד לעשות?" בראש ובראשונהלהפסיק את ההגבלה הזו. את אמורה לסייע לגופך להתמודד עם הקושי שלו לווסת גלוקוז ועל כן, טוב את עושה כשאת מגבילה את הסוכרים הפשוטים בתזונתך...אין זה נכון לכלל הפחמימות, זה כבר בעוכרייך. פעילות גופנית איננה תנאי להרזייה. רוב המתאמנים אצלי בתהליך הרזייה ללא דיאטה אינם עוסקים במאמץ גופני. הפעלה של הגוף צריכה לבוא ממקום אחר, של הנאה, של רווחה בריאותית, רווחה רגשית - ולא, לא הרזייה. ולכן, אל תראי במצב האורטופדי מחסום להשגת מטרה. גם עם סוכרת ניתן לרזות בתהליך של הרזייה ללא דיאטה. כיוון שהעקרון הבסיסי בגישה הוא שעלינו לעבוד עם הגוף שלנו באופן מלא. לכבד את הסיגנלים שהוא מעביר אלינו לרעב ולשובע. מנגנון זה אינו נפגע מהפרעה בלבלב. אינני יודעת באיזה עודף משקל מדובר (פרט ל- 5 ק"ג שעליהם המליץ הרופא), אך כל עודף מלמד אותנו על חוסר איזון בין הצרכים לבין האספקה. וכדי לדעת לספק נכון (תזונה מאוזנת, אמרת?), עלינו לדעת לזהות את הצרכים נכון. מאחלת לך בריאות נהדרת שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה