תסמונת השחלות הפוליציסטיות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/03/2007 | 15:57 | מאת: תרה

שלום לכן לפני מספר שנים גילו אצלי את תיסמונת השחלות הפוליציסטיות שגורמת בין היתר לקושי בהרזיה ומצד שני מחריפה עם עלייה במשקל. בעקבות הפניית הגניקולוג הגעתי לדיאטנית שמתמחה בנושא. היא הרכיבה לי תפריט כמעט ללא פחממות וסוכרים שהיה לי מאוד קשה להתמיד בו. האם מישהי מכירה את התסמונת הזאת? איך בגישה שלכן מתייחסים ל"הכתבות חיצוניות" כאלה, בעיקר לנוכח העובדה שפחממות מורכבות וסוכרים ידועים בהשפעה טובה על מצב הרוח? בתודה תרה

09/03/2007 | 09:39 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, התסמונת שאת מתארת נובעת מחוסר איזון הורמונלי המקשה על ירידה במשקל והטיפול הטוב ביותר עבורה הוא אכן הרזיה. קצת פרדקוס ללא ספק. לדעתי , אין שום בעיה שמצדיקה דיאטה קיצונית ולו רק בגלל העובדה שדיאטה מסוג כזה עלולה לגרום להרעה במצב. הרי ידוע שדיאטות גם אם יש בהן הרבה היגיון לוגי לא עובדות בשטח . הייתי ממלצה לך לטפל בעצמך בשיטה הרבה יותר הוליסטית. נסי לראות מה מדבר אלך ופני לטיפול כזה - אולי שילוב של עבודת גוף נפש עם תזונה בריאה ואיכותית, אולי דווקא רפואה סינית עם גישתה הרחבה לבריאות ותזונה. בכל מקרה גם אם עליך לשנות את תזונתך חובה לצייד אותך בכילים מתאים שיאפשרו לך להשתמש במידע שניתן לך. זה אומר לבדוק יחד אתך את הקשיים הרגשיים סביב דיאטה , את החלקים בתוכך שמתנגדים לצימצום זה כמו גם לגייס את החלקים הבריאים החזקים והמאוזנים לצורך התהליך. כל זה לא נעשה על ידי העברת אנפורמציה , העברת אנפורמציה היא חסרת ערך ללא עיגון נכון שלה בתוך הגוף נפש. זה כמו לקנות המון אכל בסופר - יקר ואיכותי ביותר אבל אין לך בכלל מקרר לשמור אותו, רובו פשוט יזרק כי אין לו שימוש עבורך. בכל אופן לא צריכה להיות סיבה לכך שלא תגיעי לאיזון. אני טפלתי בבנות הסובלות מהתסמונת בתהליכים המשלבים יעוץ תזונתי עם מודעות עצמית והטיפול היה מוצלח . בברכה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה