שאלת ידע בבקשה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/02/2007 | 10:55 | מאת: avia

וופלים, עוגות ושוקולד ידועים כמשמינים ולא בריאים. ברצוני לדעת תוך כמה זמן מרגע האכילה הגוף מעביר את המרכיבים המשמינים למאגר השומנים? כלומר, אם אכלתי כרגע עוגת שוקולד כמה זמן עובר מרגע האכילה עד לפרוק החומרים המשמינים שבעוגה וספיגתם בגוף?. מקווה ששאלתי ברורה. ( ד.א. אני שואלת בתור חברה של חברה בולמית שמקיאה 10 דקות לאחר אכילת מתוק או משהו משמין והיא גם בחודש תשיעי להריונה, כשהיא טוענת שאז הגוף לא מספיק להשמין מפאת הזמן הקצר.)

22/02/2007 | 08:47 | מאת: לאה פינטו

אביה, בוקר טוב. קבלי הערכתי הכנה להתענינותך בעבור חברה ודאגתך לבריאותה. שאלתך מטרידה מאוד, כיוון שעושה רושם שהדברים בהם מאמינה חברתך, הם דברים שגם את, כמי שרוצה לעזור, נופלת בהם. "וופלים, עוגות ושוקולד ידועים כמשמינים ולא בריאים" - למי זה ידוע? מה פתאום ידוע? האמירה הזו, הפרדיגמה (הנחת יסוד) הזו היא מופרכת מן היסוד. וכל עוד גם את מקבלת זאת כברור מאליו לא תאכלי לעזור באמת. לאוכל אין את הכח להשמין אותנו ואין את הכח להרזות אותנו. אלה הן האמונות שלנו לגביו ומכאן ההתנהגות התזונתית שלנו - הם אלה שגורמים לנו להשמין או לרזות. מיליוני אנשים רזים בעולם נהנים מוופלים, עוגות ושוקולד - איך תסבירי זאת? מה, הם הביאו פיזיולוגיה וגנטיקה מהעולם החיצון? כל עוד נפנה אצבע מאשימה למזונות כאלה ואחרים, לא נתמודד עם הסוגיה המרכזית והיא האופן בו א-נ-ו למדנו להתייחס למזון, א-נ-ו מתייחסים לגופנו ולעצמנו, האופן בו למדנו להתמודד עם סוגיות שונות בחיינו. "כמה זמן מרגע האכילה הגוף מעביר את המרכיבים המשמינים למאגר השומנים?..." שאלה זו מאפשרת לי להבין שההבנה את הפיזיולוגיה של הגוף שגויה מיסודה. את וחברתך מניחות שבמזון יש איזשהו "רעל" (חומרים משמינים) שתפקידו הוא אחד - לגרום נזק, להשמין את הגוף. (אם לא פרשתי נכון, את מוזמנת לתקן אותי) לא ולא!!! המזון שלנו מכיל שלל רכיבי תזונה חיוניים לתפקודו האופטימלי, בינהם: פחמימות, חלבונים, שומנים מסוגים שונים, ויטמינים, מינרלים, סיבים, נוזלים. לכולם יש תפקיד בתחזוקתו ובבריאותו של הגוף האנושי. עם האכילה מתחיל תהליך בו מערכת העיכול מתחילה לפרק את המזון לרכיביו וכל רכיב נספג אל מערכת הדם ומשם מופנה לרקמת היעד שלו, למילוי תפקידו. את יוצאת מנקודת הנחה שמולקולות שומן יועברו באופן אוטומטי לרקמת השומן - זה לא מדויק כלל וכלל. לדוגמא, לאחר פעילות גופנית, השומן שנצרוך ינוע בחלקו למאגר הטבעי לו בשרירים בכלל, וישמש כמקור אנרגיה לשיקום הגוף לאחר מאמץ. זה קורה גם אצל אנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית. השומן משמש אותנו בראש ובראשונה כ"דלק". כך שכמו שאת מבינה, אין לי תשובה לשאלה שלך כי הכל תלוי בצרכים של הגוף באותו רגע. אבל יותר מכך, כחברה של מי שסובלת מהפרעת אכילה, עלייך להבין שמדובר בתופעה הדורשת התייחסות רצינית ואף טיפול. כחברה, תעשי נזק אם תנסי לעזור לה להמשיך להזין את תפישתה המעוותת בנוגע לגופה ולמזון בחייה (ועל זה נאמר: הדרך לגהינום רצופה בכוונות טובות). חברתך זקוקה לעזרה מקצועית. את יכולה לפנות לבלה (פרטים אישיים מתחת לתמונתה) שעוסקת בתחום הפרעות אכילה ולקבל יותר אינפורמציה. מאחלת לכן כל טוב, אושר והצלחה רבה. שלך לאה פינטו

22/02/2007 | 09:50 | מאת: קרין

תודה מכל הלב, את כ"כ צודקת ואת יודעת מה, עכשיו כשאני חושבת על זה, אני יודעת בדיוק מה הביא אותי להפטר מההרגל שלי בפעם הקודמת ולכן אני יודעת בדיוק מה עליי לעשות שוב כדי "להחלים" מהמצב אליו הכנסתי את עצמי! אני מודה לך שוב ואני מקווה לעדכן אותך בפורום בקרוב על שיפור! קרין

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה