האם תמיכת מאמן אישי בתחומי החיים תשפיע על המשקל?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/02/2007 | 12:56 | מאת: רונית

אם אני מרגישה שהעליה במשקל אצלי מתבטאת בשל תחומים בחיי שאינם מטופלים - האם תמיכה של מאמן אישי כמטפל תעזור לי להוריד במשקל?

05/02/2007 | 15:17 | מאת: לאה פינטו

רונית יקרה שלום. אם את אומרת את ודאי יודעת. ואין מדובר בתחושת בטן בלבד. אכילה לא נכונה לגוף שמתבטאת בהשמנתו מתחילה לרוב על רקע רגשי, כאשר אנו פונים למזון ככלי התמודדות עם רגשותנו. על מנת לענות לשאלתך הספציפית, הנוגעת ליכולת מאמן להוביל אותך להורדת משקל, אני תוהה ומתלבטת ורוצה לשתף אותך בשאלה שעולה בי: מה תהיה מטרת האימון? אם ההשמנה והאכילה היא פועל יוצא של הזנחת תחומים אחרים בחייך, הרי שאם תקחי אימון לטובת התמודדות עם הסוגיות הללו, בעיית האכילה תפטר מעצמה. אז למה את צריכה מאמן להורדת משקל. אם את רוצה להתמודד עם בעית ההשמנה שלך בלבד - כאן יש לזכור שהאימון הוא כלי ולגישה שעל בסיסה יתבצע האימון יש משמעות רבה. חשוב לי להאיר כי מאמן אישי איננו מטפל, רבים מהמאמנים האישיים אינם מגיעים מעולם התוכן של תזונה וביולוגיה. האימון הוא כלי, מתודיקה שנועד לסייע לך לסגור את הפער בין המקום בו את נמצאת היום לבין המקום אליו את רוצה להגיע. וכדי לעשות זאת, תהיה התמודדות בכל נקודה שמהווה מכשול. אין זה אומר שכל קושי או "בעיה" דורשים בהכרח נבירה וחפירה פנימה (אני באופן עקרוני נגד) אך זה אומר שתדרש כאן התייחסות והתמודדות כלשהי. אמליץ לך מה שאני עושה בעצמי, בוחרת את המאמנים שלי ע"פ עולם התוכן ממנו הם באים ובהתאם למטרת האימון ולתחום הספציפי בו אני רוצה שדרוג. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות. מקווה שנענית. שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה