עליה במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

20/01/2007 | 13:07 | מאת: נטלי

שלום אני בת 20 גובה 1.60 במשקל שבד"כ נע בין 55 ל 58 . עקב הריון שבסופו של דבר לא יצא לפועל שמנתי וכעת אני שוקלת בין 66 ל 68 . מאז עברה תקופה של שלושה חודשים אני אוכלת כמו שאכלתי לפני ההריון לא ארוחות מסודרות . בדרך כלל אין לי נטייה להשמנה אבל אני לא מעלה במשקלי ולא מורידה מה עליי לעשות בכדי לייצב את גופי ואת משקלי למשקל הרצוי ? אשמח אם תוכלו לעזור לי זה מאד מפריע לי.... תודה מראש נטלי!

23/01/2007 | 09:28 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב נטלי אני לא בטוחה שאני מבינה את הסדר הכרונולוגי של הדברים. האם במהלך תקופת ההריון הקצר עלית 10-11 ק"ג? או אחרי ההפלה? את מסבירה שאת אוכלת כרגיל ובכל זאת חווה השמנה. השמנה תזונתית היא תוצאה של אכילה כרונית מעבר לצורכי הגוף. כך שבכל מקרה זה מעיד על צריכה מעבר לצורכי הגוף וזה לא מסתדר עם ה"כרגיל". משהו בטוח השתנה או בצרכים שלך ואז ה"כרגיל" כבר לא רלוונטי או בצריכה שלך ואז זה לא כ"כ "כרגיל". כיוון שמשקל גוף אינו מדד לינארי עם עליית מסת השומן בגוף ומושפע מאוד מתנודות במשק הנוזלים יתכן ועדיין מדובר בשינויים פיזיולוגיים והורמונליים שחווה גופך עם ההריון. זו נראית לי אופציה פחות ריאלית אם כי שווה בירור. דבר נוסף, יתכן בעקבות הריון שינוי בתפקוד בלוטת התירואיד (התריס) - גם זה שווה בדיקה. בקיצור, אני מציעה קודם כל לנטרל מניעים שאינם תזונתיים וזאת באמצעות הרופא המטפל. והיה ולא נמצאה סיבה "אובייקטיבית" יש לבחון את תפישתך בנוגע לאכילה רגילה. בהצלחה לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה