לא יורדת במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/12/2006 | 09:16 | מאת: אמא

יש לי בעיה אני שנתיים אחרי לידה ונמצאת בעודף משקל של 15 קילו , פשוט לא מצליחה לרדת, יש לבעייה אני סובלת מתת פעילות בלוטת תריס ונוטלת אלטרוקסין, והנני מוגבלת רפואית מבחינת הליכה. מה עושים ע"מ לההפחית במשקל.

28/12/2006 | 11:34 | מאת: בלה אגמון

אמא היקרה שלום רב. הסיבות לאי ירידה במשקל יכולות להיות רבות גם ביולוגיות וגם פסיכולויגיות והרבה פעמים גם וגם. אם את סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס זה אכן עלול להאט קצת את הירדה במשקל אבל אם הבלוטה מאוזנת לא צריכה להיות בעיה. קשה לי מאד לדעת מה קורה בחיים שלך שלא מאפשר לך לרזות אבל אין לי ספק שהבעיה ניתנת לפיתרון. בברכה בלה

28/12/2006 | 12:06 | מאת: לאה פינטו

שלום אמא. (מעניין למה בחרת לכנות את עצמך "אמא", מעבר לעובדה הברורה שאת אמא. בחרת להציג עצמך תחת הכובע הזה ככותרת לשאלה שלך... זה מסקרן אותי) כשהתחלתי לקרוא את הודעתך, חוויתי דז'ה-וו ממש. "יש לי בעיה, אני שנתיים לאחר לידה ונמצאת בעודף של 12 ק"ג, פשוט לא מצליחה לרדת על אף המאמצים שלחלקם כבר אין לי כח" זה היה הסיפור שלי ללא בלוטת התירואיד וללא שום הגבלה רפואית. אינני יודעת מה את עושה כדי לאפשר לעצמך להשיג את המטרה הזו בחייך אבל אם את עושה מה שאני עשיתי באותה תקופה....(דיאטה, חסך, חוקים מגבילים וכ"ו) סביר שהתסכול יימשך והמטרה תמשיך להתרחק. אתחיל ואומר שיש לאזן את בלוטת התירואיד בשל השפעתה על מנגנונים קריטיים בתהליכי הרזייה ותרומתה האפשרית להשמנה. אינני יודעת מאיזו סיבה היא איננה מאוזנת על אף נטילת אלטרוקסין אך מציעה לא למהר ולהרפות - לבקש מענה הולם מהרופא המטפל. לעיתים לוקח זמן עד שמגיעים למינון הנכון ולאיזון. הצעה ראשונה - טפלי בזה. בנוגע להגבלה רפואית שנוגעת להליכה - מזה לא הייתי מוטרדת כיוון שאין זה תנאי להרזייה. ע"פ גישת ההרזייה ללא דיאטה כל שעלינו לעשות על מנת לרזות הוא להושיט את שרביט ההובלה לגוף שלנו. פשוט. גופנו הבריא יודע ומעוניין לווסת את משקלו והרכבו לרמות האידיאליות. אנו רק צריכים לסייע לו בכך ולכל הפחות לא להערים מכשולים בדרכו. על מנת לעשות זאת, כל האוריאנטציה שלנו בתהליך ההרזייה צריכה להשתנות מתפישה שאומרת "אני צריכה לשלוט באכילה שלי ובמשקל שלי" לתפישה שמשחררת וסומכת. זה חלק לא פשוט בתהליך הרזייה המבוסס על גישה זו ובכל זאת קריטי. לעזור לגוף, משמעו להיות קשובים להנחיותיו בנוגע למה יהיה לי הכי טוב וטעים עכשיו, בנוגע להאם אני רעבה, האם אני לא רעבה וכ"ו. זוהי דרכו של הגוף לווסת את אכילתנו. למעשה זוהי אכילה מושלמת - אכילה המנווטת ע"י צרכיו האמיתיים והמדוייקים של הגוף. וכשקיימת כזו הרמוניה, אין מקום להשמנה ואין מקום לעודפים. לסמוך על הגוף - משמעו לקבל בהבנה את צרכיו מבלי לשפוט אותו, את עצמנו על אכילה, על תכיפות, על בחירת מזונות וכ"ו. זה בסיכומו של דבר גם יוביל להרזייה בריאה, גם יוביל לאכילה טבעית וזורמת ללא רגשות אשם (רגשות משמינים מאוד, יש לציין) וגם להישגים יציבים. אני מזמינה אותך לעיין בדפי הפורום להבין וללמוד את הגישה. ועם כל שאלה - אנחנו כאן. מאחלת לך הצלחה רבה, אמהות נעימה ובריאות שלמה. שלך לאה פינטו

18/01/2007 | 21:52 | מאת: אביבה

שלום מזה 3 חודשים אני מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, שומרת על דיאטה שניתנה ע"י דיאטנית ובלוטת התריס אצלי מאוזנת, למרות זאת איני מורידה במשקל בכלל. מדוע? ומה לעשות כדי כן להרזות? בברכה אביבה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה