תה טיבטי

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/12/2006 | 22:38 | מאת: דליה

לאחר ביקור אצל דיאטנית, התחלתי תהליך הרזיה. רזיתי כבר כחמישה קילוגרמים במהלך החודשיים האחרונים. בשבועיים האחרונים חלה לא רק עצירה בירידה, כי עם עליה של כקילוגרם אחד, ללא סיבה ברורה. במקביל בשבועיים אלה, שהם כשבועיים לפני המחזור החודשי, חלה האטה בחילוף החומרים (יציאות). ברצוני לציין שאני עוסקת בספורט כשלוש פעמים בשבוע (שעה כל פעם) שבעיקרו פעילות סיבולת לב (אירובי). ברצוני לשאול האם ניתן להוסיף לתזונה תה טיבטי, או דומיו על מנת להאיץ חילוף חומרים. כמו כן חשוב לי לודא שתה טיבטי איננו מזיק, וכן באם אינו מזיק במה הוא מועיל והאם יש לכם אלטרנטיבות אחרות שניתן להשתמש בהן בתחום התזונה פרט לתה. תודה מראש דליה

24/12/2006 | 08:40 | מאת: לאה פינטו

שלום דליה. בהודעתך עולות מספר נקודות שאני מבקשת להתייחס אליהן. ראשית, חילוף חומרים: חילוף חומרים או מטאבוליזם בלעז מוגדר כהוצאה אנרגטית לדקה/שעה במנוחה. משמע, כמות האנרגיה (קלוריות, אם תרצי) שגופך מבזבז בזמן שאת במצב מנוחה. את האנרגיה הזו גופנו מוציא על פעילות של כלל מערכות הגוף והוא מושפע משני גורמים מרכזיים: כמות השרירים שלנו (שמושפע מגיל, מין, רמת פעילות וכ"ו) ומהמצב ההורמונלי שלנו (בעיקר הורמוני התירואיד) - אלה הגורמים המרכזיים להבדלים בין בני האדם. לכל אלה אין קשר לתדירות היציאות שלנו. כיוון שטעות נפוצה היא לקשר בין השניים, אני מבקשת דרך הודעתך לתת הסבר על כך. בתקופה שסביב המחזור בעיקר כמה ימים לפני , בשל השינויים ההורמונליים והפיזיולוגיים, עולה ההוצאה האנרגטית (כלומר חילוף החומרים עולה) ומכאן לא פעם התחושה שחם לנו יותר (כל יצור אנרגיה מלווה בפליטת חום) והתאבון עולה (כמו שבריא ונכון, כמו אצל ספורטאים כמעט). תדירות היציאות קשורה במרכיבים אחרים. מערכת העיכול שלנו היא מערכת ממודרת מהגוף. זהו צינור שמתחיל בפה ומסתיים בפי הטבעת כשהדפנות שלו מאפשרות קליטה של חומרים אל תוך הגוף (קרי למערכת הדם ומשם לאיברים השונים) והפרשה של חומרים מהגוף אליה. ולבקשתך אתייחס לנושא האצת חילוף חומרים. כיוון שהגעת לפורום הרזייה ללא דיאטה וזו הגישה המיוצגת בבמה זו, והיא שונה ממה שאת עושה היום, אענה מתוך תפישתי וראייתי המקצועית ברשותך. בעיניי, כל נסיון להחיש הרזייה בכל אמצעים כמוהו כמניפולציה על הביולוגיה שלנו. כל נסיון לכפות על הגוף דרך אכילה שאינה תואמת בצורה מושלמת את צרכיו בכל רגע ורגע היא ליקוי בגישתנו ופועלת נגדנו. אכילה רציפה בהרמוניה עם איתותיו של הגוף היא זו שמאזנת יפה מאוד את חילוף החומרים, את ההרזייה שלנו. והקצב - לא לנו לקבוע. הגוף שואף לשיווי משקל בין מערכותיו בהתמדה ולכן היחידי שיודע מהו הקצב הנכון לו והבריא לו ביותר. תה טיבטי? אומר לך בכנות ובפתיחות רבה, שמעתי אך אינני מכירה ובד"כ אינני מתענינת בכל מיני מוצרים המייחסים לעצמם סגולות כגון אלה. אין לי סיבה טובה להאמין. אני חשופה וחושפת עצמי כל העת לפריצות דרך ולגילויים מרעישים ומגובים מחקרית, תה טיבטי איננו בנמצא, ולמעשה עד רגע זה אין ולו מוצר אחד שיש בכוחו לעשות כן. לראייתי, הטיפול בהשמנה הוא היקפי ולא נקודתי. ומתחיל אצלנו בגישה, בתפישה, בחשיבה - בראש. דבר נוסף, את מודדת את התקדמות התהליך שלך בק"ג משקל. המשקל שלנו איננו מדד טוב להרזייה הוא יכול להיות מדד נוסף שצריך להלקח בערבון מוגבל ביותר. הרזייה משמעותה צמצום מסת השומן. שומן אינו שוקל ולכן השפעתו על המשקל מינורית, בודאי כשאת מדברת על 1 ק"ג. צריך לדייק באבחנה ולהבין שעליה ב- 1 ק"ג משקל גוף איננה עליה ב- 1 ק"ג שומן. תנודות מהירות במשקל הגוף מושפעות בעיקר ממשק הנוזלים בגוף. כיוון שאת אדם פעיל יתכן שאת לא רואה את את המשך ההרזייה במאזני השקילה ואפילו עליה כיוון שאלה ממוסכים ע"י עליה במסת השריר שתכולת המים בה רבה מאוד. (זו הסיבה מדוע מרימי משקולות, למשל, שוקלים המון אך אינם שמנים כלל). אפקט הפעילות הגופנית יחד עם תסמיני המחזור (נפיחות, אולי) הממשמש ובא יכולים בהחלט להסביר את הרגשתך ומצבך. דליה, גישת הדיאטה היא לחלוטין איננה הגישה המקובלת עלי להרזייה ובכל זאת מקווה שנתתי מענה מקיף ומספק. מאחלת לך הצלחה. שלך לאה פינטו

24/12/2006 | 08:52 | מאת: דליה

לאה המון תודות כן עזרת מאוד. תשובה מקיפה ומאוד מאוד מספקת בעבורי. תודה לך על שהיית כאן גלית

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה