הליכה והרזיה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

26/11/2006 | 10:06 | מאת: יוני

שלום רב....אני בחור בן 25 רזה מפקיד לאכול נכון 5 ארוחות קטנות ביום כל 3 שעות כמעט לא אוכל שומנים מתוקים מטוגנים הסובל מכאבי ברכיים קשים לכן אני לא יכול לרוץ לעשות אופנים או הליכות מהירה אפיחלו הליכה עם קצת קצב אפילו שזה גורם לי לכאבים בברכים לאחר מכן לכן החלטתי שאני רוצה להתחיל לעשות הליכה רגילה 3 או 4 פעמים בשבוע במשך 40 דקות שעם המדרסים שלי ומגני ברכיים מסיליקון הברכיים לא עושות לי בעיות השאלה שלי היא האםזה שאני עושה הליכה בלי קצב במשך 40 דקות יעזור לי לשרוף קלוריות? או שאם זה בלי קצב אין טעם לעשות את זה על מנת לשרוף קלוריות? תודה על הזמן שלכם ויום נעים

29/11/2006 | 07:07 | מאת: לאה פינטו

שלום יוני. הגוף שלנו נולד ונועד לתנועה. שריריו הרבים אפילו דורשים זאת וכל אחד יכול להבחין בכך כשהוא מוצא עצמו יושב שעות ופתאום חש צורך לקום, להתמתח, לזוז, ללכת (גם אם זה אל המקרר). לא ברור לי מהי המטרה של הפעילות? אם זה להרזייה, מה שאני יכולה להניח שלא, כיוון שהעדת על היותך אדם רזה- אני לא בעד. אם זה לטובת ההנאה וההרגשה הכללית הנהדרת שלך - אני סופר בעד. ואז המיקוד שלך חייב להיות במה (ובכמה) שמהנה אותך ואין צורך להכניס זאת למסגרת של כללים (תדירות שבועית, משך הזמן והעוצמה) - פשוט לתת להנאה שלך להנחות אותך. כשקיימת בעיה פיזית כלשהי (לדוגמא בעית ברכיים) חייבים להתחשב במסרים של הגוף. במה שמרגישים. האם אתה נהנה כשכואב לך? אם לא, אתה יוצר בעיה כפולה: גם יוצר עומס פיזי שיכולות להיות לו השלכות ארוכות טווח וגם יוצר הקשר לא כיפי ואפילו שלילי להנעת גופך. כל הפעולות שתארת כפעולות אותן אתה מתקשה לבצע הן פעולות נושאות גוף. זה אומר שיש השפעה של כובד ומשקל הגוף (גם כשאנו רזים) על הרגליים ובודאי על הברכיים. ישנן לא מעט פעילויות גופניות שאינן נושאות גוף, למשל שחיה שהיא פעילות אירובית שאינה יוצרת עומס על הרגליים-ברכיים. אני מציעה לך לפנות למאמן כושר (רצוי בעל הכשרה ברפואת ספורט) ולהתייעץ בנוגע לפעילויות שיטיבו עם גופך ולא יעשו את ההיפך. בהצלחה לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה