ירקות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/10/2006 | 00:09 | מאת: אסתי

האם אכילת ירקות שגורמת לנפיחות בבטן גזים וכאבים מעיד על עיכול לא טוב ויכול לגרום להשמנה מה לעשות האם להמנע?????????

28/10/2006 | 07:55 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב אסתי. בואי נגדיר את המצבים השונים: 1. השמנה = עליה במסה של רקמת השומן בגוף. באופן כללי נובעת מצריכה גבוהה של אנרגיה (שנמדדת בקלוריות) בהשוואה לצורכיו הפיזיולוגיים של הגוף. 2. הרזייה = צמצום מסת השומן. השמנה והרזייה הם תהליכים המתקיימים ברקמת השומן שלנו. גזים הם תוצאה של פעילות מיקרוביאלית (חיידקים) בריאה במערכת העיכול שלנו (לא ברקמת השומן) בירקות (כמו בקטניות, בפירות, בדגנים מלאים) ישנה תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים. מערכת העיכול שלנו איננה יודעת לפרק את הסיבים הללו כך שהם מגיעים במצב השלם שלהם למערכת העיכול תחתונה (המעי הגס). שם הם משמשים חומרי הזנה לחיידקים שמגנים על המערכת שלנו מפני חיידקים פתוגניים (אלימים ומזיקים). זה כבר אומר שאם יש גזים בעקבות אכילת ירקות זה לא רע בכלל. אגב, זו אחת הבעיות בצריכת אנטיביוטיקה שלעיתים קרובות מחסלת גם את החיידקים הטובים (אחת התופעות המעידות על כך הם שלשולים במקביל לצריכת אנטיביוטיקה). ישנם אנשים שאצלם הפעילות המיקרוביאלית עניפה מאוד עד כדי תחושת אי נוחות. יש כאלה שיפתחו גזים בתגובה לסלט ירקות ואחרים רק בתגובה לקטניות (שבהם כמות הסיבים הרבה יותר גדולה). כשמצטברים גזים במערכת העיכול התחתונה הם יוצרים נפיחות (כמו כל גז שנכנס למרחב אלסטי, בלון למשל). זו לא השמנה! זה לא נוגע לרקמת השומן. אז זו היתה התשובה לחלק הראשון של שאלתך. בנוגע לחלקה השני, לא, לא לוותר על ירקות, יש בהם יותר מדי יתרונות תזונתיים. מה שאת כן יכולה לעשות על מנת לנסות ולהקל: 1. לא לאגור גזים, פשוט לשחרר. אם קיים קושי ישנם תכשירים שמסייעים בכך. הם סופחים את הפחמן וההקלה היא מהירה למדי. 2. לחלק את צריכת הסיבים לאורך היום. 3. לשלב בתזונתך מוצרים פרוביוטיים שיעזרו לאזן את האוכלוסייה המיקרוביאלית במערכת העיכול שלך. (יוגורטים מסוג ביו ואפילו אקטימל). זה מאוד אינדוידואלי ולכן תצטרכי להתנסות ולבדוק מה מתאים לך אם בכלל. נשמח להתעדכן. שבת נהדרת לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה