עידוד

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/10/2006 | 23:51 | מאת: רינת

עליתי ששה קילו מהרגע שהתחלתי בהרזייה ללא דיאטה אך הבנתי שזה טבעי, כשמשחררים את הרסן ומפסיקים לעשות דיאטה. כרגע המשקל מיוצב, למרות שאני אוכלת כל מה שאני רוצה וכמה שאני רוצה. אז אני מאמינה שהשלב הראשון מתקרב לסיומו, והגוף משלים את כל החסכים שלו מפעם. ואני רואה שדברים בפנים מתחילים להשתנות. היחס שלי לעצמי, היכולת לקבל אהבה. אבל תמיד יש את הקול הקטן הזה שעדיין לא בטוח מה יהיה, אם אצליח, וזה מה שגורם לי להתמרמר תמיד עוד מנקר בי הספק שאף פעם לא ארזה מה דעתכן?

28/10/2006 | 08:17 | מאת: לאה פינטו

היי רינת. אני נורא מתלבטת כיצד להגיב לך, את עושה דרך אמיצה בעיניי והדבר ראוי לשבח בפני עצמו. את חושבת לטווח ארוך ולא בוחרת בסיפוק המיידי שלא נותן מענה אלא לרגע. זה, לכשלעצמו בהחלט מעיד על רצון לשנות, על הבנה חדשה. יחד עם זאת, אני באופן אישי לא זוכרת אדם אחד שעבר אצלי את התהליך וחווה עליה כזו במשקל. ואני תוהה עד כמה החופש והלגיטימציה שנתת לעצמך מבוססים. בנוגע לקולות האלה שעולים בך - הם חלק מרפרטואר החשיבה שניהל אותך עד כה ושמבטא חוסר אמון המבוסס על נסיון העבר שלך. הקולות הללו ימשיכו לעלות ואין מה להלחם בהם. בתהליך אנו לומדים להקשיב אך לשנות את המיקוד ולא לתת להם לנהל אותנו. זו הבחירה, זו השליטה האמיתית שלנו. את מתנסה במשהו אחר ושונה לחלוטין ממה שהכרת עד כה (את למעשה עושה בדיוק ההיפך ממה שהאמנת עד כה) ולכן זה אך טבעי שתהיי במקום ל אי ידיעה, אי וודאות. במקום הזה אנו חשים חולשה וחוסר שליטה ומכאן הנטיה לחזור אל המקום המוכר, הידוע וה...בטוח. אז מה לעשות? היי מודעת לנוכחות הקולות ואל תבחרי בהם יותר. תני להם להיות קיימים אל תלחמי בהם, הם יעזבו כשלא יהיה בהם צורך ושימוש וזה יקרה ככל שתאמצי דפוסי חשיבה והתנהלות חדשים ואפקטיביים יותר עבורך. רינת, אני יודעת להעריך את מה שאת עושה ורוצה לבטא את הערכתי זו ולומר שאת יכולה לעשות את הדברים בצורה אפקטיבית ובונה יותר בשניים, מצאי לך מלווה מתאים. ישנם לא מעט דברים שנסתרים מעינייך ומהבנתך בתהליך זה ורלוונטיים רק לך. את מאוד בשלה להצלחה הזו לטעמי ואת יכולה לקצר את הדרך. ובכל זאת, מקווה שהארתי ועזרתי. שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה