שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/10/2006 | 21:18 | מאת: שני

שלום, יש לי שאלה בנוגע לירקות הקפואים.. אני אוכלת הרבה, כמעט כל יום, ירקות קפואים, בעיקר כרובית וברוקולי. אני פשוט מחממת במיקרוגל בלי שום בישול. רציתי לשאול האם זה בריא לאכול ירקות קפואים? והאם יש לכרובית ולברוקולי איזשהן תופעות כמו הצטברות גזים... אשמח אם תענו... תודה

24/10/2006 | 23:21 | מאת: לאה פינטו

שלום שני. ירקות קפואים שתהליך הקפאתם מתבצע ע"פ תקני איכות מקובלים הם ירקות בעלי ערך תזונתי גבוהה, אפילו יותר מירקות טריים. מדובר בירקות שנקטפים, עוברים מעין חליטה והקפאה מהירה כך שאין כמעט איבוד של ויטמינים ומינרלים. ירקות טריים עוברים דרך לא קצרה ממקום גידולם ועד לסלט או לתבשיל הביתי, בדרך הזו הם חשופים לאקלים החיצוני על מרכיביו השונים ומושפעים ממנו, בעיקר בקיץ. ועדיין אדגיש ואומר שתכולת רכיבי התזונה בהם איננה זניחה. בנוגע לשאלת הגזים- מידת יצור גזים בעקבות אכילה של סיבים תזונתיים (בירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות) היא פונקציה של הסביבה הבקטריאלית במערכת העיכול התחתונה (כמות החיידקים ורמת פעילותם). וזה מאוד אינדווידואלי...רק את יכולה לחוש ולדעת. ואגב, השתמשתי במילה "יצור" ולא "הצטברות" כי ההצטברות הלא נוחה, תלויה לא מעט בך. אם משחררים לא צוברים, וכך בריא יותר. ושאלה קטנה לי אלייך....רק כרובית וברוקולי? זה לא משעמם בשלב מסוים? יש מגוון כ"כ רחב ונהדר. ליל מנוחה לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה