ומה אם????????

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

16/10/2006 | 22:52 | מאת: שרון

ומה אם כל פעם שאשאל את עצמי מה הכי בא לי לאכול התשובה תהיה מזון עתיר קלוריות הרי בסופו של דבר מה שיגרום להרזיה הוא מאזן אנרגיה שלילי לא??????

17/10/2006 | 07:01 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב שרון וברוכה הבאה לפורום הרזייה ללא דיאטה. את יוצאת מנקודת הנחה מוטעית והיא שהגוף שלך רוצה. רוצה את הדברים הכי "אסורים", רוצה הרבה מכל דבר. ובעצם הגוף שלך בעייתי מאוד בגלל הרצונות הללו שלו. אך האמת היא שאין זה גופך אלא תודעתך הרעבה. (לא יודעת אם שלך ספציפית אז אל תקחי אישית) בתהליך הרזייה ללא דיאטה אנו מתחילים לעשות, בין השאר, הפרדה בין הקולות שמניעים אותנו מבפנים. מצד אחד הקולות שבאים מהראש (כמו "זה אסור" "זה משמין" "את זה חייבים להגביל" וכ"ו) מצד שני הקולות הפיזיים שמשקפים את צורכי הגוף (קולות הרעב, הסיפוק והשובע). בתחילת התהליך מאוד קשה להפריד בינהם כיוון שהקולות מהראש מאוד דומיננטיים ולכן יש בלבול. כמו כן, יתכן בהחלט שמזונות שהיו מוגבלים מאוד בחייך עד לתהליך, יהיו חלק משמעותי מתזונתך בתחילה - וזה משקף לא רק את הרעב הפיזי למרכיביהם אלא גם רעב לטעם. זה עדיין לא אומר שמשמינים (אל תשכחי שהקרקים היבשים, מוצרי הדיאט למינהם מתחילים לפנות את מקומם הקלורי לטובת אוכל בעל ערך אמיתי בשבילך, אוכל מספק יותר) . ככל שאנו מתקדמים בתהליך, קשובים יותר ויותר לגופנו, מפתחים את תודעת השפע יותר ויותר, הופכים מגוון מזונות רחב ליותר ויותר זמין בחיינו - כל מה שנראה בעינייך אטרקטיבי כרגע, הולך ופוחת כוחו, משמעותו, מידת האטרקטיביות שלו. כך שבטווח הבינוני והארוך תמצאי את עצמך סופר מאוזנת מבחינה תזונתית כי לשם יכוון גופך. תופתעי לדעת שדווקא בא לך חסה ומה שאת הכי רוצה ברגע מסוים זה תפוח. כשהכל מותר באמת, אין דבר לרעוב אליו. כשיש מגוון רחב של אפשרויות, מתממשת הבחירה החופשית בצורה האותנטית ביותר שלה. תופתעי לגלות גוף שיש לו צרכים מגוונים, בריאים לגוף ולנפש. אך צריך לזכור, כדי להגיע למקום הזה לא די לשאול את עצמי "מה הכי בא לי" יש לעבור תהליך שלם במספר רבדים כדי ליצור גישה חדשה ויציבה. אין מצב שגופך מבקש להזיק לעצמו ואני אישית לא נתקלתי במצב כזה כך שמה שאת מתארת כאפשרות הוא תיאורטי לחלוטין ואין בו אלא חששות דיאטטיים טבעיים. ולגבי מאזן אנרגיה שלילי - זה מה שנוצר בסיכומו של דבר רק בצורה חכמה יותר, טבעית יותר, נכונה יתר. לא מתוך כפיה וסבל החסך אלא ממקום של בחירה. ומה שמכוון את הבחירה הזו הוא גופך הנפלא ותודעת השפע שיצרת בחייך. לא הדיאטנית, לא המדריכה בתוכנית כזו או אחרת ולא שום מומחה אחר. שרון, אני מציעה להבין את הגישה בכללותה. אי אפשר לקחת ממנה מרכיב בודד ולצפות שיעשה את העבודה. לכן, אי אפשר להצליח על בסיס טיפים. ואולי הטיפ היחידי הוא: למדי להתחבר (מהמילה חברות) עם גופך, למדי את הסיגנלים שלו כדי לעזור לו לרזות, כדי להשרות עליו בטחון. כל נסיון לכפות עליו מאזן אנרגיה שלילי מבלי לשמוע את דברו בנוגע ל"מה, כמה ומתי" משרה עליו אוירת מצוקה מאיימת שמדרבנת אותו להערך לימים קשים יותר. ומה אנחנו עושים בעיתות מלחמה? אוגרים. כך גם הוא. ומכאן התוצאה ההפוכה בסיכומו של דבר. שרון יקרה, מקווה שקצת יותר ברור. שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה