הרעב בלילה מטריף אותי

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/10/2006 | 17:24 | מאת: אושרי

שלום לכל משתתפי הפורום לי יש בעיה קשה תמיד במהלך דיאטה קשה לי להירדם בלילה כתוצאה מרעב אני קורא לזה כאבי רעב, וממש יש לי קושי וסבל להירדם. מה שלא אעשה במהלך היום ,אוכל תזונה נכונה במהלך כל שעות היום, אפילו הייתי אצל דיאטנית ורופא יעצו לי דיאטות אבל עדיין הרעב בלילה מקשה עלי גם שארוחה אחרונה אני אוכל בחצות, לפעמים אפילו אני מתעורר בלילה מרעב וקשה לי להרדם הלאה. מה ניתן לעשות כדי לטפל בבעיה זאת מיותר לציין מים,תה צמחים,פירות וירקות ממש לא עוזרים לי להיפך פותחים לי עוד את התיאבון וממש לא משביעים מה ניתן לעשות תמיד זאת הייתה הבעיה המרכזית שלי בדיאטה שבגללה תמיד נכשלתי תודה מראש.

14/10/2006 | 18:40 | מאת: בלה אגמון

שלום רב לך. לדעתי יכולות להיות מספר סיבות לבעיה המתוארת. האחת זה שאתה בדיאטה - עצם הגדרה הזאת גורמת לגוף ולנפש להתגייס גיוס חירום כדי לשרוד את הרעב החדש שנכפה עליו ולא ממש משנה שאתה אכל כל מיני מאכלים דיאטתיים. אם זו הבעיה עלך להפסיק לעשות דיאטה גם בתודעה שלך ולאכל על פי רעב ושובע. השניה - יתכן שבלילה אתה נימצא במגע יותר עמוק וקרוב עם המימד הלא מודע שלך , מימד שבא לידי ביטוי גם בחלומות. התעוררות באמצע הלילה ופניה למזון יכולה להיות סוג מסוים של בריחה מתחושות העולות על פני השטח ודורשות תשומת לב. אפשרות נוספת היא ביולוגית - שווה לבדוק את נושא של זיהום בחידק הליקובקטור העלול לגרום לכאבי רעב. בברכה בלה

15/10/2006 | 10:25 | מאת: לאה פינטו

שלום אושרי. בהעדר רקע רפואי פתולוגי לכאבים ובהתבסס על דבריך שמדובר בחוויה הנחווית בתקופות של חסך (דיאטה) אומר לך שכל נסיון שלך להתעלם ממצוקת הגוף יגמר לא משהו. לגוף (להבדיל מהתודעה) יש הרבה דרכים להניע אותנו לאכילה ואחת הדרכים היא כמובן לגרום לנו אי נוחות ואי שקט - זוהי דרכו הפשוטה לשמור על רווחתו ולהבטיח שצרכיו הבסיסיים יישמרו. תאר לך ששלפוחית השתן שלך מעבירה סיגנלים של מלאות במטרה להניע אותך לריקון ואתה בוחר להתעלם, מה יקרה? זה בסוף יכאב מאוד. לגוף כל המנגנונים הנדרשים לווסת בצורה נכונה ויעילה את צרכיו ובינהם הגברת התאוה והחשק למזון. (מי לא חווה זאת בדיאטה?!). להגברת החשק למזון יש רקע פיזיולוגי טהור ואין מדובר במרכיב פסיכולוגי - תודעתי גרידא. כל נסיון שלך להשתיק את גופך באמצעים שאינם הולמים את צרכיו האמיתיים (כמו תה, ירק וכ"ו) הוא העלאת סף הלחימה לרמה גבוהה יותר וכ"כ מיותרת עבורך שלא לומר מזיקה. אם הגוף שלך זקוק לפחמימות או לכמות ספציפית של קלוריות, לחלבונים או לשומנים, לנוזלים או מה שלא יהיה - הוא לא ישקוט עד שיסופק. לכן אחת השאלות המרכזיות שאנו לומדים לשאול את עצמנו בתהליך של הרזייה ללא דיאטה היא: "מה אני הכי רוצה לאכול כעת? מה הדבר שיעשה לי הכי טוב? איזה מזון יהיה עבורי הכי מענג כרגע?" ולהיות פתוחים ונכונים לכל תשובה שתעלה. התשובה של הדיאטנית לא רלוונטית. התשובה של גופך היא הטובה ביותר. ואם אכן תשאל את עצמך "מה?" יתכן מאוד שתבחין שאין מדובר בהכרח בירק או פרי או תה צמחים אלא במה שחסר לגופך באמת. שמור על עצמך, כבד את גופך. בהצלחה לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה