דיכוי תיאבון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

20/09/2006 | 18:49 | מאת: גליה

שלום. הבעיה שלי היא שאני רעבה כמעט כל הזמן גם שאני אוכלת אני שבעה מהר ואחרי שעה אני שוב רעבה. שאלתי האם את יכולה להמליץ על משהו לא מזיק שגורם להרגשת שובע?? תודה.

21/09/2006 | 06:55 | מאת: לאה פינטו

שלום גליה וברוכה הבאה לפורום הרזייה ללא דיאטה. בהעדר ליקוי בריאותי - פיזיולוגי כלשהו, את מתארת מצב שמבחינת הביולוגיה התקינה של הגוף הוא לא אפשרי. ואני מניחה שמה שאת אומרת זה שאת חשה בצורך לאכול תכופות ומכאן בעית המשקל (שלא ציינת ולא התייחסת, לכן זוהי רק הנחה). אני מעריכה שקיימות כאן שתי בעיות: 1. קושי שלך בזיהוי רעב ובזיהוי שובע וכן בדרגותיהם השונות. 2. קושי להבחין בין רעב פיזיולוגי לרעב רגשי כלשהו. אלה הן מיומנויות שעליהם מתאמנים אצלי בתהליך הרזייה ללא דיאטה. ככל ש"בילינו" יותר שנים בניתוק מהגוף שלנו, הנטיה היא להתקשות בזיהוי ובאבחנה. דבר נוסף שעולה לי זה התכולה האנרגטית במזונות שאת צורכת. ושוב אציין כי חסרים לי פרטים אודותייך ואינני יודעת בכלל אם את סובלת מעודף משקל או לא. ואם כן על איזו רמת עודף אנו מדברים. הגוף הבריא מעולה בספירת קלוריות, הוא יודע בדיוק כמה אנרגיה נדרשת לו לטווח ארוך ולטווח קצר ויודע לעשות את החשבון בהתאם למה שתזיני אותו. אם הרעב הוא רעב פיזי אמיתי והוא זקוק ל- 300 קלוריות (דוגמא בלבד), הוא יפעיל את מנגנון הרעב שוב במידה ותחליטי "לסתום" את רעבונו עם איזה מוצר לייט של 70 קק"ל. אם הגוף שלי רעב ברמה גבוהה, אל לי להתפלא שלא יסתפק באגס. לא תעבור שעה וארגיש רעבה שוב. כפי שציינתי, אני חוזרת ומדגישה אינני מכירה אותך מספיק כדי לומר שזה הענין אך אין לי ספק שאם מצבך הבריאותי וההורמונלי תקינים, הסיבות המרכזיות הן אלה שצויינו לעיל. והדרך הטובה והיציבה ביותר להתמודדות היא ללמוד את מסריו של הגוף ואת מסרי עולם הרגש שלך, להתחבר טוב יותר לעצמך. והכלים לך קיימים. שנה טובה לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה