לא מאמינה בשיטה שלכן- מה זה הוקוס פוקוס

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/08/2006 | 22:03 | מאת: נורית

ובן אדם משנה את החשיבה שלו והופך לחשוב כמו בן אדם רזה. ודרך אגב למה אתן משתמשות במילה אדם רזה. כאילו רזים הם כאלה בריאים. אני מכירה הרבה רזים שלא ממש בריאים לא בגופם ולא בנפשם. ומיותר עכשיו שתעשו לי הרצאות. כי ראיתי את התשובות שלכן לפונים הקודמים.

22/08/2006 | 00:46 | מאת: איריס

נכנסתי לפורום זה באופן מיקרי וגם אני קראתי כמה תשובות שלכן, וקצת מוזר לי כל הנושא הזה של חשיבה, איזון נפשי וכו'. כמו שנורית כתבה, גם אני חושבת ש"רזה" אינו בהכרח רצוי ובריא. מה שנכון יותר זה להיות בעל מידות גוף תקינות, בינוניות ולהרגיש טוב עם זה. אם זה על פי ה- bmi או לפי היקף המתניים בנוסף לכך.. גם אם יש מידה מסויימת של השמנה, זה שונה כאשר זה באיזור הבטן שזה לא כל כך רצוי לבין השמנה "ים תיכונית" כלומר באיזור הישבן והירכיים. , (לפחות לגבי נשים) וזה בכלל לא נורא כל כך. להיפך - כנגד אוסטיאופורוזיס זה אפילו טוב. ולמי שיש עודף משקל באמת, ומקבל עצה מרופא שעליו להוריד במשקל, אז הפתרון הוא לאכול קצת פחות, וכן במקביל לעצות של תזונאית ולהימנע ממזון שמן, ממתקים וכו' וזה מה שקובע, בדרך כלל. תמיד יש יוצאים מן הכלל וזה כבר סיפור אחר

22/08/2006 | 08:15 | מאת: בלה אגמון

איריס ונורית היקרות. אני שומעת היטב את ההתנגדות שלכן לגישה ומקבלת אותה בברכה. שמעתי טענות כאלה הרבה פעמים ובעיני זה טבעי ובסדר גמור. אנחנו מציגות גישה מסוימת להרזיה איזון ושינוי הרגלי אכילה. אני באופן אישי התחברתי מאד לשיטה אחרי כמעט עשרים שנה של עבודה כדיאטנית רגילה בבית חולים וקופת חולים. במהלך עבודתי פגשתי מאות אנשים בעלי עודף משקל ונתתי להם הנחיות תזונתיות שיעזרו להם לרזות .לצערי למרות מקצועיות אנושיות ורצון רב שהפגנתי לא הצלחו מטופלי להגיע לאיזון פנימי מיוחל .הם היו יורדים אומנם במשקל אבל היו סובלם, רעבים ומדי פעם היו להם בולמוסים. ניסתי לשנות כל פעם את הרכב התזונתי של התפריט להוסיף מזונות עשירים בסיבים ולגוון וכמובן שהייתי תומכת אמטפים ומבינה ,אבל זה לא באמת עזר. אלה שירדו הרבה וחוו הצלחה הגיעו חזרה לטיפולי אחרי שנים כשכל מה שהורידו חזר. לו הייתי רואה שזה קורה רק אצלי הייתי מגיע למסקנה שמשהו בדרך בה אני עובדת לא טוב ומתקנת אותו ,הבעיה היא שכל חברותי וגם כל מאמר מדעי שקראתי בניסיון להבין מה קורה פה נתן תוקף למה שקרה לי. הסטטסתיקה העגומה של חזרה למשקל הקודם של 95 אחוז מאנשים בעקבות הדיאטה הרגיע מצד אחד (הבעיה קיימת לא רק אצלי) אך תיסכלה מאד מצד שיני (אז איך באמת עוזרים לאנשים לרזות לתמיד?). נחשפתי לשיטת הרזיה ללא דיאטה לפני מספר שנים כשפגשתי בכנס דיאטנית אמרקאית שבאה להרצות על השיטה. בהתחלה גם אני הגבתי בחוסר אימון - מה זה הפנטזיה הזאת? אבל מכיון שהסתקרנתי התחלתי לחפש חומר בנושא וקראתי הרבה ספרים ומאמרים על השיטה. השיטה חשפה בפני מספר אמיתות שידעתי מזמן . 1 דיאטות לא עובדות. בטווח קצר הן אולי עוזרות אך בטווח ארוך מיצרות עודף משקל עוד יותר גדול. 2 עשיית דיאטה גורמת נזק נפשי וגופני ומכניסה את האדם לסחרור ומעגל של הרס עצמי. 3 דיאטה היא תעשיה המגלגלת מילארדי דולרים ויש הרבה גורמים שמאד מעונינים להשאיר אנשים במעגל הדיאטות. 4 אנשים רזים טבעי חושבים פועלים ומתנהגים אחרת סביב נושא של אכילה והם לא עושים דיאטה. חשוב להבין כשאומרים רזים טבעי אין הכוונה לרזון המוצג בתקשורת. רזים טבעי זה אנשים שנמצאים במשקל מאוזן המתאים לגופם אין משקל אחד נכון 5 עודף משקל ואכילה לא מאוזנת הם סימפטומים לקונפלקטים פנימיים לא מודעים, דרכי חשיבה ותפיסות מוטעים ולא פונקציונליים. דיאטה לא פותרת קונלפקטים אלה אלא רק מעצימה ומחריפה אותם. אחרי שהבנתי אמיתות אלו הלכתי ללמוד כילים טיפוליים רבים שיעזרו לי להשתמש בשיטה הזו בצורה מקצועית וטובה. פגשתי את לאה תוך כדי המסע שלי ושתנו שמחנו לראות שיש עוד דיאטנית שמרגישה כך. לאה הגיע למסקנות דומות לשלי בדרך משלה ועם כילים טיפוליים אחרים. כיום אני יותר מתמיד בטוחה ביעלות השיטה הזאת. היא נותנת למטופלי הרבה יותר מהרזיה היא נותנת תחושה של שלווה שלום פנימי עוצמה וכח. אז בואו נבהיר שוב. זה לא הוקוס פוקוס. זה לא לאכל המון מזון לא בריא ולא להתעמל וצר לי אם הבנתם את זה כך. זה פשוט ללמוד להקשיב לגוף לצרכים שלו לרצונות שלו לתזונה שהוא מבקש למתי הוא אומר אני רעב עכשיו לאכל ועכשיו למנוחה ומתי הוא אומר שבעתי. אנחנו לא כופות גישה זו על אף אחד. מי שזה מתאים לו יתנסה מי שלא ינסה במקומות אחרים אחרי הכל זה גופו והוא צריך להחליט איך הוא מטפל בו. לאה יקירתי אנא הוספי גם את את נוקדת מבטך המאירה. בברכה בלה

22/08/2006 | 12:44 | מאת: לאה פינטו

איריס ונורית יקרות. ראשית התנצלותי על כך שלא קראתי כלל את המשך התכתובת. מהודעות הפתיחה שלכן לא נראה לי שיש לי מה לתת לכן. אם יש שאלה ספציפית שמבקשת לדעת ולהבין, אשמח לכבד אתכן ולענות מתוך תפישת עולמי, נסיוני המקצועי, הידע והרצון הטוב. סליחה אך אין לי נטיה להכנס דרך דלתות סגורות. עמדתכן בהחלט ברורה ומובנת וגם רוח הדברים הועברה בצלילות רבה. ולפני שאני נפרדת בידידות, באמת רק מתוך סקרנות שאלה כנה אחת (ואנא, התשובה איננה בשבילי, אלא בשבילכן)... מה הביא אתכן לפורום הזה? ויותר מכך עורר בכן צורך להתריס? האם כי אתן עדיין מחפשות תשובה הולמת? האם כי מצאתן במה לבטא תסכול (שקיים מסיבה כלשהי)? מדוע הפורום וגישתנו מעוררים אצלכן כעס? התנגדות? איפה האיום בדיוק על תפישת עולם כ"כ מוצקה שלכן? אלה הן שאלות מאוד חשובות בעיניי ואני מפנה אליכן באהבה ובאיכפתיות רבה. ואגב, כל תשובה שתתנו (לעצמכן, כי אני לא חשובה כאן כלל וכלל) היא לגיטימית ביותר. מאחלת לכן הצלחה רבה בכל דרך שתבחרו. שלכן בכבוד רב לאה פינטו

22/08/2006 | 13:11 | מאת: איריס

לאה שלום, תודה על דברייך. מה הביא אותי לפורום ? - סקרנות בלבד מה עורר צורך להתריס? - זה לא עניין להתריס. זה העניין לתת לכן להבין שכל דבר יש להעמיד במקומו, כלומר - לא ליצור רושם שדיאטה כזו או אחרת "קונבנציונלית" לא עובדת ברוב המקרים, על סמך נסיון בקופת חולים או על סמך אמונה כלשהי, מכיוון שזו הכללה שאינה במקומה. עדיין יש רבים שדיאטה פשוטה מאד, פשוט קצת פחות אוכל, תעבוד אצלם ובלי קשר למכונים ותעשייה העוסקת ומתפרנסת מזה. מי שאצלו זה לא עובד, אז בוודאי כל שיטה אחרת אפשר להתנסות בה, (במידה ואינה מזיקה) ., וזה מבורך. האם מצאתן במה לתסכול ? - לא רלבנטי, ואפילו קצת מעליב מצידך. מצטערת, זה ממש לא במקום! כעס, איום התנגדות? - לא ולא ! זה בכלל לא רצון לבטל כליל את שיטתכן ! זהו רצון בלבד לתת משקל מתאים גם לשיטות הפשוטות , העתיקות , הקונבנציונליות, תקראי לזה איך שאת רוצה. וחשוב לא להתעלם ולא לשכוח את השיטות הללו. גם אני עניתי באהבה ובאיכפתיות, ובהתייחס למציאות שאותה אני מכירה, ואין כאן שום עניין אישי. דלתי לא סגורה, וחשוב שהדלת שלכן תמשיך להישאר פתוחה אף היא. בברכה, איריס

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה