מה הכוונה הרזייה ללא דיאטה המשך

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

12/08/2006 | 13:03 | מאת: נלי

היי! מה ז"א הרזייה ללא דיאטה? אני בת 53 גובה 1.62 ושוקלת 78 ק"ג. מתה לרדת 18 ק"ג . בדיאטות אני מעולם לא הצלחתי למשוך יותר מיום אחד. פעילות גופנית עבורי היא סוג של עונש . מצד אחד אני מאוד רוצה לעשות הליכה מידי יום אך אין סביבי אנשים המעוניינים בכך. חלקם כי אין להם צורך בכך לטענתן חלקן הולכות לקנטרי קלאב אשר עבורי זה מותרות לשלם סכום של 300 ש"ח לחודש בשעות הערב השכונה שוממת ומפחיד לעשות הליכה לבד מסיבות שונות. מיכשור הוא דבר מאוד יקר ומכאן, שכפי שאני רואה זאת - לא פשוט. השאלה היא האם הנך מדברת על אופציות נוספות הקיימות ומאפשרות הרזייה ללא דיאטה? לא גלשתי לקרוא מה שכתוב בפורום אך אשמח לשמוע את עצתך. יום נעים.

12/08/2006 | 20:17 | מאת: לאה פינטו

שלום נלי הרזייה ללא דיאטה היא גישה המטפלת בנושא ההשמנה בשלושה מישורים: מישור פיזי (ולא, לא מדובר בפעילות גופנית) מישור רגשי מישור קוגנטיבי - תפישתי. מתנקים ומתנתקים מכל מה שהכרנו עד היום: תפריטים מדודים, קלוריות, נקודות, פעילות גופנית סיזיפית וכ"ו. כל אלה אינם רלוונטיים לתהליך הרזייה אמיתי, עובדה היא שכבר יותר מדי שנים יותר מדי אנשים עושים את כל אלה לפרקי זמן שהולכים ומתקצרים..והתוצאה: גרף ההשמנה בעולם המערבי במגמת עליה מתמדת. כמאמנת בתהליך של הרזייה ללא דיאטה אני רואה תפקידי לסייע לאנשים להפוך לאנשים רזים מבפנים ומבחוץ. לא לרזות, להשמין, לרזות, להשמין, לרזות, להשמין, להשמין. בגישה של הרזייה ללא דיאטה, אנו משנים גישה לחלוטין, מתחברים לגוף שלנו. מסתבר שהשאיפה שלו להיות רזה במשקלבריא, נעים ונוח הוא גם מטרה אישית שלו והתפקיד שלנו הוא לסייע לו. להבדיל מלשלוט בו כפי שאנו מכירים מעולם הדיאטה. התוצאה היא לא רק גוף רזה יותר, בריא יותר, נינוח וקל יותר אלא גם שלוות נפש אמיתית ויציבה. מערכת יחסים חדשה ובריאה עם המזון בחיינו, עם הגוף שלנו, עם עצמנו. תהליך מרגש ומרתק כאחד. אין ספק שהגישה הדיאטטית הרווחת אינה מתאימה לך כפי שאינה מתאימה לכ- 95% מהאוכלוסיה. אז את יכולה להיות רגועה לחלוטין, כדי לרזות לא חייבים לעשות פעילות גופנית, ממש ממש לא. לפעילות גופנית יש המון היבטים חיוביים ומבחינתי אין לקשור אותה להרזייה, הקשר זה רק יוצר נזק (גם כלכלית). אני מציעה לך לדפדף בין דפי הפורום, לעיין בתשובותנו השונות ולהמשיך לשאול שבוע טוב לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה