למה אני לא מרזה?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/08/2006 | 21:39 | מאת: צב

אני בת 52 אוכלת כמו שאכלתי בעבר אבל אני משמינה. יש לזה קשר לגיל? מה עושים?

06/08/2006 | 07:02 | מאת: לאה פינטו

עם הגיל חלים הרבה מאוד שינויים בגוף. אך הקשר בין השמנה וחוסר מסוגלות לרזות לבין הגיל הוא קשר עקיף. הרשי לי להסביר. עם הגיל יורדת הדרישה של הגוף לאנרגיה, הרכב הגוף שלנו משתנה כך שכמות השרירים פוחתת. המשמעות היא שהגוף זקוק לפחות אנרגיה מהמזון. ולכן, כפי שתארת, מה שהתאים פעם לא בהכרח מתאים היום. ועדיין אינני מעבירה אחריות אל הגיל אלא אל ההתנהלות שלנו. כשאנו שולטים באכילה שלנו וחיים במניפולציה תזונתית (דיאטה, שמירה, תקראי לזה איך שנעים לך), איננו רגישים ואיננו קשובים לשינויים הללו. אנו חיים ע"פ הכתבה מלאכותית שבשלב מסוים אינה מתאימה יותר. בתהליך של הרזייה ללא דיאטה אחד הדברים המרכזיים הנלמדים ובעצם אחת המיומנויות החשובות היא חידוד יכולת ההקשבה שלנו לגוף שלנו, לצרכים האמיתיים שלנו. כשחיים כך, באופן טבעי עם שינויי הגיל אנו צורכים פחות ואין שום סיבה להשמנה. שיהיה לך יום נפלא לאה פינטו

06/08/2006 | 10:15 | מאת: צב

תודה לאה. אשתדל להיות קשובה. אין לי מושג איך עושים את זה. שבוע טוב.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה