אכילה רגשית ואיושר לאכול הכל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/05/2018 | 04:06 | מאת: חלי

שלום רב, לאחרונה חוויתי משבר גדול בחיי וכתוצאה מזה פיתחתי התקפי אכילה נוראיים והשמנתי המון. קראתי והבנתי שעל פי שיטת הנון דיאט בעצם מוצר לאכול הכל. אז אם מותר יהיה לי לאכול הכל ואני אלמד איך לעשות זאת גם התקפי האכילה הרגשיים ייפסקו? תודה מראש

23/05/2018 | 08:36 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

עקרונית, כן. התקפי האכילה שבאים ממקום רגשי, ניתנים לפתרון. מדובר בתהליך מקביל. גם ללמוד לאכול כשאת רעבה ולעצור כשאת שבעה ובמקביל למצוא את הגורמים לדחפים לאכילה, וללמוד להתמודד איתם אחרת. התקפי אכילה הם סוג של פתרון להתמודדות שלך. אבל הם לא באמת פותרים את הבעייה שמובילה להתקפים. היות ומדובר במשהו חדש עבורך, ככל שתקדימי לטפל בהתקפים, יהיה לך יותר קל לשחרר אותם. את מוזמנת לתאם פגישת הכרות ללא תשלום או התחייבות כדי לבדוק את האפשרויות לטיפול. [email protected]

27/05/2018 | 01:28 | מאת: חלי

אני הייתי בכמה טיפולים להתקפי אכילה ואף אחד מהם לא עזר ופתר את הבעיה לחלוטין . כי תמיד אמרו לי לעשות דברים אחרים במקום לאכול כמו לצאת לטייל כמו לדבר עם אנשים בטלפון וכו,ותמיד בסוף האוכל ניצח. ואפילו כשניסיתי להישאר עם ההתקף עצמו בלי לאכול,תמיד באותו הרגע האוכל קרץ לי יותר וההנאה הרגעית ממנו קרצה לי יותר. לא מובן לי למה אם אני יודעת שזה משמין אבל כך זה ממשיך. האם יש דרך טיפול אחרת? תודה!

28/05/2018 | 13:23 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הסחות דעת הן חלק מהאפשרויות לדחות או למנוע התקף. אבל הן לא פותרות את השורש של הבעייה. כמה שאלות: כמה זמן ארוך הטיפול? האם היום אחרי הטיפול את במקום יותר טוב מהמקום שהתחלת בו- כלומר פחות התקפים, ואם יש התקף אכילה הוא יותר קטן, תדירות יותר קטנה ועוד.... מי טיפל בך, דיאטנית? פסיכולוגית? שניהם במקביל? התשובות שלך חשובות כדי להמשיך את השיחה הזו.

29/05/2018 | 01:32 | מאת: חלי

היה טיפול של דיאטנית ופסיכולוגית לתקופה של חודשיים ושום דבר לא השתפר. באותו הרגע ,ברגע האמת אני מתפוצצת על אוכל ויהיא מה כי הראש שלי נעול על האוכל ולא על מה גורם לאכילה.כאילו כל פעם אני אומרת לעצמי זאת פעם אחרונה שאני אוכלת ככה בהתקף וכל פעם שאני מבטיחה לעצמי שזאת פעם אחרונה זה קורה שוב ושוב למרות שיש פעמים שאני מצליחה להפסיק. אז איך אני גורמת לעצמי לא לאכול בכל זאת? תודה שוב

29/05/2018 | 08:33 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

טיפול בהתקפי אכילה לוקח זמן. טיפול של חדשיים זה מעט מדי זמן כדי להעריך אם הטיפול עוזר או לא. הציפייה כשמתחילים טיפול הוא שיהיה שיפור מיידי או תוך זמן מסויים. התהליך הטיפולי כדי להטמיע התנהגויות חדשות לוקח לפחות שנה. בשלב הראשון של הטיפול, באמת יכול להיות שלא משתנה שום דבר. השלב הראשון הוא הלמידה. לומדים את הבעייה ומסתכלים עליה מבחוץ. בשלב השני מתחילים לעשות שינויי התנהגות ואכילה, שמובילים לשינוי הדפוס של ההתקפים. זו לא החלטה, אלא תהליך. ובשלב השלישי, תדירות ההתקפים וגדלם משתנה, עד שהם מפסיקים. כשמטפלים בהתקפי אכילה, לא יורדים במשקל. אולי זה מה שגרם לך להפסיק את הטיפול?אני מציעה לך לחזור לטיפול של דיאטנית ופסיכולוגית שמתמחות בתחום, ולתת לעצמך את הזמן להחלים. המקום ה"בטוח" שלך כרגע הוא ההתקפים, ועוד לא למדת לוותר עליהם. לוותר על התקפי אכילה היא חוויה שיכולה לדמות אבל. עד כדי כך, קשה לוותר עליהם. אבל, כדי להצליח את צריכה לתת לזה זמן. ולדעתי, לא נתת לטיפול מספיק זמן. את מוזמנת גם להגיע לפגישת הכרות ללא תשלום או התחייבות כדי לדבר על האפשרויות. [email protected]

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה