דיאטה לילדים - גישה מומלצת

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/05/2018 | 14:50 | מאת: ירדן

שלום, כדי למנוע פגיעה בדימוי הגופני של הילד ולהימנע מהצמדת תווית מבקשת לשאול לדעתכן, האם מומלץ להגיע עם הילד לדיאטנית או שההורה יגיע ויתווך את המידע?

06/05/2018 | 16:35 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

שאלה חשובה. תלוי כמובן במה מדובר ובן כמה הילד. אבל, את צודקת בחשיבה שלך. כדאי להיוועץ עם דיאטנית קודם ללא נוכחות הילד. להביא את הנתונים של גובה ומשקל עכשויים ויותר ישנים. יש בתיק הרפואי בבי"ס את הנתונים של גובה ומשקל שנעשו אחת לכמה שנים, ורק הורה יכול להוציא אותם. אם רופא משפחה עקב אחרי הילד, אז אולי גם לו יש את הנתונים. לפי גיל הילד,הגובה והמשקל של הילד ,על עקומות גדילה בלבד, אפשר להעריך אם הילד צריך לשמור על המשקל או לרדת ,וביחד עם אשת המקצוע להחליט על דרך התערבות. ירידה במשקל היא אופציה רק אם אין ברירה אחרת, כי אנחנו לא רוצים לפגוע בצמיחה שלו. מאידך, עם עודף המשקל גורם להתפתחות מינית מוקדמת, אז המחשבה אולי שונה. אני מניחה שלא ציפית לתשובה כלכך מקיפה, אבל כשמדובר בילדים, וסליחה שאני כותבת לך את זה, צריך לבדוק אם באמת יש בעיית משקל, או רק ההורים חושבים כך. ילדים מתפתחים בצורות שונות, ויכולים להיראות להורים כילדים שמנים גם אם הם לא. לכן, כדאי שתפני בתחילה ללא הילד, עם הנתונים הרלוונטיים ואז יחד עם אשת המקצוע להחליט אם יש צורך להביא את הילד או מספיק לעבוד עם ההורים. זה לא רק לתווך ידע, זה לשנות הרגלי אכילה לכל המשפחה. כדי להימנע מתוויות, לא שמים את הילד במרכז. אולי תפגשי איתי לשיחה לא מחייבת וללא תשלום כדי לבדוק מה הצרכים? יש עוד הרבה על מה לדבר. [email protected]

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה