שלום בלה ולאה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

26/07/2006 | 18:21 | מאת: איילה

כבר כמה פעמים התכתבי איתכן. ברור לי מאוד למה אתן מתכוונות הרזיה ללא דיאטה. אני 1.60 שוקלת 77 . רוצה מאוד לחזור למשקל שמתאים לי ושאני מרגישה בו טוב. השאלה שלי...מכיוון שאני רחוקה מכן מאוד ואין לי אפשרות להגיע אליכן. אני רוצה לדעת מה דעתכן אם אלך לעשות את השיטה של דר' חרמון של דיקור והרזיה. וזה במטרה להכנס למצב של הרזיה כי מה שקורה לי זה שכמה ימים אני שולטת ותמיד בסוף נשברת. האם זה יסב לי נזק הדיאטה שלו ? ברור לי שהיא לא דרך חיים. ואחרי שארזה בשיטה שלו אלך לדיאטנית רגילה שתלווה אותי בהמשך. אני פשוט מאוד סובלת כבר מרגישה רע מאוד עם עצמי. ומבינה שלא מסוגלת לבד. (עברתי כמה דברים מאוד קשים בשנה האחרונה ובעקבות זה עליתי המון במשקל). מה דעתכן ?

26/07/2006 | 18:41 | מאת: בלה אגמון

איילה היקרה זה שאלה שאני שומעת המון. תני לי רק פעם אחת לרדת בעזרת דיאטה ואחרי זה אדע לשמור. ואני שואלת אותך למה שזה יקרה? איך אחרי דיאטה כל כך קשה , נוקשה ולא מאוזנת כמו דיאטה של דר חרמון תוכלי לא לעלות את הכל בחזרה? מה יהיה שונה הפעם? עליך להבין אין חצי דרך ,יש או את הדרך של דיאטה או דרך של ללא דיאטה זה דרכים שונות לגמרה אחת משניה. מדבריך אני מבינה שעברת משהו לא פשוט שגרם לך להפרת איזו ועליה במשקל. דיאטה לא תחזיר את האיזון היא רק תרחיק אותו עוד יותר. בקשר למייל וטלפון זו גישת האימון האישי . בשיטת אימון אישי אפשר לאמן אותך להיות רזה טבעי והמפגשים בשיטה נערכים או פנים אל פנים או דרך מייל וטלפון. תבדקי האם הגישה הזאת מדברת אליך ואם כן נשמח לתת לך פרטים. בברכה בלה

26/07/2006 | 20:44 | מאת: איילה

זו הדרך בשבילי. אני יודעת - לא עוד דיאטה. אשמח אם תפרטי לי קצת. ואתקשר אליך לתאם.

27/07/2006 | 09:13 | מאת: לאה פינטו

השאלה שלך מדגישה את הדרך שעלייך לעשות. "הגורם לבעיה אינו יכול להיות חלק מהפתרון לבעיה" כיוון שיכולת להבין שאחד מהגורמים המרכזיים להשמנה בעידן המודרני הוא דיאטה, העובדה שאת שוקלת דיאטה כאופציה (דיקור + דיאטה ולאחר מכן פיקוח של גורם חיצוני) מעידה על קבעון מחשבתי שמאפיין את רוב האוכלוסיה שמאמינה שדיאטה היא הדרך. בשלב זה את אולי מתחברת לעובדות שאנו מציגות ואולי גם לרציונל אך אין זה אומר שאת מסוגלת לייצר חשיבה חדשה ואופן התנהלות חדש. לזה נדרשים כלים שאינך מכירה כרגע, לזה נדרש אימון. את חילקת את התהליך שלך לשני שלבים: דיאטה ושמירה. האם זה לא מה שניסית לעשות עד כה? איך זה עבד בשבילך בדיוק? שמירה כמוה כדיאטה. בתהליך של הרזייה ללא דיאטה אנו מפסיקים להתנהג כמו שמנים ולחשוב כמו שמנים (זה לא משהו שאת מסוגלת לו כרגע, זה דורש למידה חדשה, התנסות, הפנמה והטמעה). רק שמנים עושים דיאטות (גם אם גופם מצליח להיות רזה, האדם השמן שבפנים לא ממש משתנה ובסוף פורץ החוצה שוב), רק שמנים מנסים לשלוט באכילה שלהם, במשקל שלהם. רק שמנים חיים בהגבלת מזונות, סופרים קלוריות / נקודות/ מנות וכ"ו. עוד דיאטה רק תחזק את דרך החשיבה וההתנהלות השגויה הזו ותקבע אותך במקום השמן שלך. עוד דיאטה תסייע לך לשדרג את מיומנויות התפישה השמנה. כן, אולי תרדי כמו בעבר. אך בדיוק כמו בעבר תעלי חזרה. כי זהו מתכון בטוח לשמר את ההשמנה שלך. בתהליך של הרזייה ללא דיאטה אני עוזרת לך להפוך לאדם רזה באמת ולתמיד. התהליך הוא תהליך מעצים באופן יוצא מגדר הרגיל. את משתנה, לא רק הגוף. את משתנה ומגלה את עוצמותייך וחוזקותייך מחדש. מקווה שתתני לעצמך צ'אנס לעשות את הדבר הנכון. שלך לאה פינטו

27/07/2006 | 20:11 | מאת: איילה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה