אכילה מאוזנת אבל עם טוייסט

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/02/2018 | 23:55 | מאת: מיכאלה

שלום רב, אם באופן היפוטתי אני מקשיבה לשובע ולרעב שלי אבל בוחרת בכוונה לאכול תמיד פחמימות פשוטות יחד עם חלבונים ושומן. האם זה יכול לטווח ארוך יכול להשמין? תודה רבה

12/02/2018 | 08:22 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין פה טוייסט. פחמימות פשוטות הן פחמימות לכל דבר. אם את אוכלת פירות וירקות , את מקבלת מהם את הסיבים, והרבה יותר סיבים מאשר בפחמימות. אם את מתכוונת בפחמימות פשוטות לקמח לבן וסוכר, אז התשובה שלי מתאימה. אם את מתכוונת למשהו אחר בפחמימות פשוטות , אז אשמח אם תרחיבי. בכל מקרה ארוחות מאוזנות לפי רעב ושובע, של כל אבות המזון , לא אמורות לגרום להשמנה. אם את רוצה לבדוק שאכן את אוכלת לפי רעב ושובע, ויש לך טל אנדרואיד, את מוזמנת להוריד את האפליקציה הנסיוניות שלנו, מgoogle play, לאפליקציה קוראים dietble, ולבדוק איתה שאכן את עוצרת בשובע.תבחרי אותי או את לילי כמטפלת, ותרשמי שם משתמש באנגלית ללא רווחים ופסיקים.

13/02/2018 | 20:07 | מאת: מיכאלה

כן ,באמת התכוונתי לפחמימות פשוטות כמו קמח לבן (אורז רגיל לחם לבן וכו),אבל ,תמיד אומרים שאם אוכלים פחמימות פשוטות זה מתעכל מהר מאוד בגוף, עושה עלייה וירידה חדה של סוכר בדם וככה רעבים מהר יותר או אוכלי יותר בכל ארוחה (לעומת פחמימות מורכבות),ואז בסיכום היומי אוכלים יותר קלוריות ממה שצריך . איפה הטעות,אם יש כזו ,באמירה הזו?

14/02/2018 | 08:37 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

קמח לבן וסוכר לבן לא באים לבד. הם חלק ממאכל כזה או אחר. כך שמה שחשוב זה הרכב המזון. זה נכון שפחמימות פשוטות מתעכלות יותר מהר, אבל זה לא אומר שזה גורם לזה שתהיי רעבה יותר מהר. אם הארוחה מאוזנת, עם פחמימות פשוטות, והארוחה משביעה, היא משביעה כמו כל ארוחה אחרת. סיבים תזונתיים אפשר ורצוי לקבל מפירות וירקות. כך שלדעתי, אין שום בעייה לאכול פחמימות פשוטות כחלק מארוחה כזו או אחרת. אם את שבעה, את שבעה. שובע מגדיר את כמות האוכל שאת אמורה לאכול בכל ארוחה.

14/02/2018 | 18:50 | מאת: מיכאלה

במצב בו אני לא אוכלת חלבון ושומן,אלא רק פחמימות פשוטות. האם עדיין לטווח ארוך תיהיה השמנה? אני מבינה שיהיה לי חסך מאבות המזון האחרים,אבל עדיין ,אם אני מקשיבה לשובע ולרעב שלי,ואוכלת רק פחמימות פשוטות עדיין השמנה לא אמורה להיות? חשוב לי להבין את העיקרון הזה.. תודה מראש

15/02/2018 | 13:07 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אחת השכיחות היא שלא עוצרים בשובע , ולכן אוכלים יותר מדי. אם את אוכלת רק פחמימות כל היום, הסיבה לרעב היא לא הפחמימות. הסיבה לרעב, היא מחסור באבות מזון. ואם את רעבה, ולא שובעת, יש לך סיכוי טוב, לאוכל יותר ממה שאת צריכה. כשאוכלים רק פחמימות, לא מסופקים ומחפשים אוכל כל היום. במצב כזה, של הרעבה, (לא לאכול את כל אבות המזון, זה סוג של הרעבה), יש סיכוי שתאכלי יותר ממה שאת צריכה , בשביל לפצות על החוסרים, וכן זה יכול עם הזמן לגרום להשמנה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה