מה אני עושה עד שהתקפי האכילה יעלמו?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/01/2018 | 02:30 | מאת: מירון

שלום רב, החלטתי ללכת לפסיכולוג שיעזור לי עם התקפי האכילה. הבעיה ,היא שאני לא ככ מבין, זה עד שאני אפתור את הבעיות הרגשיות שמובילות לאכילה ואני מניח שזה לוקח זמן,אני עדיין אמשיך לאכול. אז מה אני אמור לעשות בינתיים?אני רק אשמין יותר ויותר...תודה

22/01/2018 | 08:43 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

טיפול בהתקפי אכילה הוא טיפול משולב של טיפול פסיכולוגי וטיפול תזונתי עם דיאטנית מומחית בתחום. את הצעד הראשון עשית. עכשיו צריך להוסיף את הטיפול התזונתי שישלים את הטיפול הפסיכולוגי. כמו שאתה מציין, טיפול פסיכולוגי לא מטפל באכילה ובהתקפי האכילה. וטיפול תזונתי לא מטפל בצד הפסיכולוגי. שיתוף הפעולה בין דיאטנית לפסיכולוג הוא מה שעושה את העבודה. אני מציעה לך ליצור איתי קשר, ולתאם פגישה ללא תשלום או התחייבות כדי להמשיך את השיחה הזו . בשיחה אסביר את הקשר ואיך עובדים תזונתית במקביל לטיפול הפסיכולוגי על מנת להפסיק התקפי אכילה. [email protected] [email protected]

22/01/2018 | 13:01 | מאת: מירון

תודה על התשובה! אבל למה אני צריך טיפול תזונתי ?אף פעם לא הייתי בדיאטות וכאלו עם אוכל ....

23/01/2018 | 08:58 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

טיפול תזונתי בהתקפי אכילה מתייחס להתקף עצמו, למה קורה תזונתית לפניו, למחשבות על אוכל, אמונות שגויות על אוכל וכו. כדי "ליצור" התקף, אתה באופן לא מודע, גם אוכל אחרי התקף או לפניו בצורה שמאפשרת אותו. והטיפול התזונתי נכנס למקומות האלה, במקביל לטיפול הפסיכולוגי. כמו שאני לא יכולה לטפל בבעיות רגשיות, כך גם פסיכולוג לא יכול להכנס לעומק בעיית האכילה מהצד התזונתי. שיתוף הפעולה של הדיאטנית עם הפסיכולוג הופך את הטיפול לשלם, ומקדם אותך הרבה יותר מאשר טיפול אצל כל אחד בנפרד.מנסיון בקליניקה, אנשים שבאו לטפל בהתקפי אכילה בלי טיפול פסיכולוגי, או ההיפך, התקדמו הרבה פחות ולא באמת הצליחה להיפטר מהתקפי האכילה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה