שיטת נון דיאט לעומת רגילה רגילה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/12/2017 | 02:55 | מאת: שירן

שלום רב, אני באמת למנסה להבין :אם יש את שיטת הנון דיאט שעובדת עפ שובע ורעב ואין חוקים באכילה,וזה נותן חופש מוחלט לאוכל בלי להתחשב בזה שלדוגמא פחמימות פשוטות גורמות לסוכר לעלות ולרדת מהר לא לאכול בלילה כי הגוף לא מעכל את מה שאוכלים ועוד ועוד ,אז למה יש ככ הרבה דיאטניות שדוגלות כולן בשיטה הקבועה של הדיאטה: לאכול כל שלוש שעות, לא לאכול פחמימות לבד לאכול רק פחמימות מורכבות, לא לאכול בלילה וכו?הרי פיזיקה של הגוף זה פיזיקה של הגוף,אז אם יודעים שהגוף לבד מאזן את כמה שצריך לאכול במהלך היום ולבד אומר לנו מתי וכמה לאוכל למה אז הרוב המוחץ של הדיאטניות לא משתמשות בשיטה הזאת,וככה רוב האנשים בעולם פשוט לא מכירים אותה בכלל?זה לא מובן לי.. מאיפה אז זה בא? תודה !

28/12/2017 | 07:47 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כמו שציינת , הפיזיקה של הגוף זה הפיזיקה של הגוף. המח מווסת את האכילה שלנו ונותן לנו סימנים פיזיולוגיים ברורים המורגשים בבטן כדי לדעת מתי לאכול ומתי להפסיק. המסרים החברתיים ,המרדף אחרי הרזון והמיתוסים הרבים הקשורים באוכל ,גרמו לנו עם הזמן להתרחק ולהפסיק להאמין ביכולת המולדת שלנו לאכול לפי שובע ורעב. הרבה אנשים התחילו לאכול לפי מה שהם חושבים שצריך לאכול ולא לפי מה שהם מרגישים שהם צריכים לאכול. למשל: להגיד שאוכל משמין, זה חוסר הבנה של הפיזיולוגיה. אין אוכל משמין. אוכל משמין כשאוכלים יותר מדי. כשמדברים על תזונה ובריאות, מתבלבלים בין מצבים בהם תזונה פותרת בעיות קליניות לבין לאכול. נניח שיש למישהו סכרת. אז במקרה כזה יש חשיבות לאיך הוא אוכל, מה הוא אוכל בארוחה וכו , כדי לאזן את רמות הסוכר. אבל זה לא אומר שכולם צריכים לאכול כמו מישהו שסובל מסכרת. המחקר מתחיל להראות שגישת נון דיאט עובדת ונכונה לרוב האנשים יותר מאשר דיאטות שאת מתארת. דיאטות רגילות מבוססות על סוג של הרעבה, שמאפשרת ירידה במשקל לטווח הקצר. אבל, המחקר מראה את מה שאנחנו רואות בקליניקה כבר שנים, שדיאטות רגילות נכשלות ב 98% מהמקרים. כך שלא היית קונה מוצר אם היו אומרים לך ש ב98 % הוא לא יעבוד. גישת נון דיאט מתייחסת לאדם באופן הוליסיטי. לא רק מה הוא אוכל, אלא מה הוא חושב, מה הוא מרגיש כשהוא אוכל, מה גורם לו לאכול כך ולא אחרת ועוד.בטיפול פורמים את כל הדיעות הקדומות לגבי אוכל ואכילה. ולמעשה מחפשים ומוצאים את הדרך המתאימה לו לאכול. יש אנשים שיגלו שמתאים להם לאכול כל 3 שעות, ויש כאלה שזה ממש לא בשבילם. הגוף מעכל את כל מה שאנחנו אוכלים, גם בלילה.הרבה אנשים בגלל שהתרחקו מהפיזיולוגיה בכלל לא מרגישים רעב ושובע, והגישה מחזירה את התחושה של רעב ושובע ומחזירה את הבטחון לסמוך עליה. לכל אחד יש את הדרך שמתאימה לו לאכול ואין המלצה נכונה גורפת לכולם. השיטה דורשת עבודה ומחשבה רבה על הצרכים של המטופל הן מצד הדיאטנית והן מצד המטופל. הרבה יותר קל להגיד, תאכלי ככה וזהו, מאשר לחקור לעומק את הצרכים האישיים של כל אחד. אוכל צריך להתאים לאורח החיים שלך ולמי שאת ולא להיפך.גם אני התחלתי את דרכי כדיאטנית רגילה, כי זה מה שלמדתי. אבל לאורך השנים התפתחתי מקצועית להסתכלות שונה על כל התנהגות האכילה, המסרים השיווקיים והחברתיים. למדתי מתוך העבודה עם האנשים, המשך לימודים ועוד שדיאטה רגילה זו לא הדרך.הגישה מקבלת גיבוי גם מעולם הפסיכולוגיה והמדע. למה לא כולם משתמשים בגישה הזו ? את זה תצטרכי לשאול אותם. כי אנשים לא אוהבים לשמוע שצריך לעבוד כדי לשנות התנהגות אכילה ושתוצאות לוקחות זמן. רוב האנשים רוצים תשובה כאן ועכשיו, תוצאות מיידיות, שמחזירות אותך למעגל הדיאטות ולא מאפשרות אכילה ספונטנית , בהנאה וחופשייה מתכתיבים חיצוניים. ואולי זו הסיבה שלא מכירים את הגישה, זה לא מוכר טוב כמו אשלייה של פתרונות קסם.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה