אומרים שאוכל לא משחרר את

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/11/2017 | 01:45 | מאת: יצהר

הרגש,אז למה אני מרגיש הקלה אחרי שאני אוכל ואני מרגיש משוחרר? ושמה שגרם לי לאוכל מלכתחילה, התחושה הלא נעימה הזאת ,לא קיימת יותר?

27/11/2017 | 10:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

האוכל מדחיק אותה, לא מעביר אותה. באותו רגע אתה מרגיש שפתרת משהו. אבל התחושה הלא נעימה, הלא פתורה, תחזור . ובמצב כזה כשאין לך פתרון אחר לרגש, אתה תפנה שוב לאוכל. הרבה פעמים התחושה הלא נעימה שגרמה לך לאכול, מתחלפת בתחושות לא נעימות של רגשות אשמה כלפי האוכל. כאילו "מעבירים" מתחושה אחת לתחושה שנייה. ואז נדמה , שהתחושה הראשונה שבגללה אכלת עברה.

28/11/2017 | 13:21 | מאת: יצהר

תודה על התשובה. קצת לא ברור לי הקטע שאומרים שאוכל הוא לא מה שאני צריך בשעת לחץ . כי כשאני אוכל מתוך התקף אז יש דופמין שמופרש מהאוכל וזה נעים. אז למה צריך להיות אכפת לי אם האוכל פותר או לא פותר את הבעיה או אם האוכל זה מה שאני צריך עכשיו או לא? יש דופמין ,זה עושה נעים וזה מה שאני מחפש. כמובן שהבעיה הנלוות זה השמנה ומאבק עם המשקל,אבל למה צירך לעניין אותי שהאוכל זה לא מה שאני צריך אם זה עושה נעים?

29/11/2017 | 07:06 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לך שאתה אוכל בגלל לחץ? אתה לא מסכים שאוכל זה לא פתרון. מצד שני, אתה אומר שלאכול מתוך לחץ גורם לך לבעיה אחרת. אז למה לא למצוא דרך אחרת להתמודד עם לחץ? כשיהיה לך פתרון אחר, תוכל לבדוק אם אתה רוצה באמת לאכול מתוך לחץ או שעבורך זה פתרון אוטומטי כי אין לך דרך אחרת כרגע.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה