הי נדיה ראיתי שפספסת את התגובה שלי

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

26/11/2017 | 12:49 | מאת: אילנה

אני מקפיצה מלמטה: ב"דחף" ,את מתכוונת זה הסיבה לבולמוס עצמו?תודה

27/11/2017 | 10:52 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הוא מה שגורם לך להגיע לבולמוס מלכתחילה. לדחף עצמו יכולים להיות הרבה גורמים. חלקם "קטנים" , נניח אם מישהו הרגיז אותך או שינו לך תכניות ברגע האחרון, וחלקם "גדולים". תחושות של כאב, כעס גדול ועוד. ככל שתלמדי לא להיענות לדחף שנגרם מסיבות "קטנות", כך בהמשך יהיה לך יותר קל ואפשרי לא להיענות לדחף מסיבות "גדולות". היות ואני לא מכירה אותך, אני לא יודעת מה זה סיבה "קטנה" בשבילך ,שהדחף לבולמוס הוא אוטומטי כמעט ,לסיבה "גדולה" בשבילך שבה התחושה היא שאין אפשרות אחרת מלבד בולמוס, ושאין לך בעצם שליטה על התוצאה. זה הדברים שמבררים בטיפול.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה