נדיה שלום בהמשך למה שכתבתי למטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

11/11/2017 | 00:05 | מאת: יפעת

על התקפי האכילה שהיו לי: האם אפשרי בכלל לעבור את ההתקפים האלו שקשורים רק ללאכול מתוך מצב רגשי,אם עדיין אני מאמינה שאוכל מסויים משמין? האם זה בכללי אפשרי בכל זאת לעבור את ההתקפים? אני שואלת כדי לדעת האם החשיבה שאוכל מסויים משמין מונעת ממני להפסיק את ההתקפים שנובעים בכלל מתוך מצבי רגש שונים?תודה

12/11/2017 | 18:29 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בקליניקה, אני עובדת עם אנשים שסובלים מהתקפי אכילה, ומצליחים לאורך זמן לוותר עליהם. השאלה שלך מורכבת משני דברים. אחד, האמונה השגוייה שאוכל משמין, ושנית בגלל שאת מונעת מעצמך אוכל, כנראה שאת מרשה לעצמך לאכול אותו רק בהתקפי אכילה. אני מציעה לך לנתק את הקשר הזה. ללמוד קודם שאוכל לא משמין, ואז עם הזמן תוכלי גם ללמוד לוותר על התקפי אכילה. כי מי צריך התקף אם אפשר לאכול הכל? ואם עדיין יהיה רגש שיגרום להתקף- אז הורדת את תדירות ההתקפים שנגרמים בגלל פחד לאוכל, ואפשר להתמקד בעבודה רגשית המובילה אותך להתקפים, ולעצור גם אותם. זה תהליך, ולוקח זמן.

12/11/2017 | 22:29 | מאת: יפעת

כלומר מהתשובה שלך אני יכולה להבין שגם אם אני אלמד שאוכל לא משמין עדיין אם יש בעיה רגשית ההתקפים יכולים להיות אבל בתדירות נמוכה יותר? זאת אומרת שאין דרך לא להתמודד עם הרגש אבל גם לא לרצות את האוכל כשהסיטואציה הזאת עולה? תודה

13/11/2017 | 11:20 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בהחלט יש דרך להתמודד עם הרגש בלי לפנות לאכילה. הטיפול עובד על שני הגורמים להתקפי אכילה. גם אוכל וגם רגש, ופותר את הצורך בהתקפי אכילה מכל סיבה שהיא.

13/11/2017 | 19:20 | מאת: יפעת

כנראה לא הסברתי טוב:התכוונתי אם יש דרך לא לטפל ברגש אבל עדיין לא לרצות לאכול? אחרי שכמו שכתבתי בשאלה הראשונה,שהאיסור והחשיבה שאוכל משמין יוצא "מהמערכת" כבר? תודה

14/11/2017 | 08:05 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מהטיפול בהתקפי אכילה. אז כן, מטפלים גם ברגשות שמובילים לאכילה.תלוי במה מדובר כשמדברים על אכילה רגשית אבל בהרבה מקרים אני עובדת במקביל עם פסיכולוגית .

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה