הבנתי את הפיתרון אבל לא נראה לי

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/09/2017 | 22:02 | מאת: יותם

שזה יכול להחזיק לאורך כל החיים: אפקט ההנאה מהאוכל כשאני אוכל כשהמוח שלי באאוט ולא רואה שום דבר חוץ מאוכל,זה מה שמונע ממני להפסיק ולאכול מתוך התקף.כדי להפסיק את אפקט ההנאה אני יכול להרגיע את עצמי וליצור קשר חזק בין המוח לבטן. מה הבעיה: הוצאתי את אפקט ההנאה של האוכל שזה יופי,אבל,זה לא מונע ממני בעתיד באיזשהוא יום שבו אני לא אהיה רגוע והזיכרון של ההנאה מעצם האכילה כשאני אוכל בהתקף כשאין קשר לבטן, יעלה שוב,ואז אני יודע שאני אחווה התקף אכילה שוב, גם אם זה יהיה שנים מהיום. ואז מה עשיתי ?כלום בעצם . כי הזיכרון של ההנאה תמיד יישאר לי במוח ויום אחד אני יכול להחליט שלא בא לי להקשיב לבטן. אני מניח שאני טועה או מפספס משהוא,מה זה? תודה

11/09/2017 | 10:16 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אמיתית. יש איתה סבל. וככל שעובר הזמן, ללא התקפי אכילה, וללא דחף להתקפי אכילה, לא מבינים איך בעבר כלכך נהנית מהם. אם לא היה טעם בטיפול בהם, ואם לא הייתה דרך להתגבר עליהם, אז אתה צודק. לא היה בזה טעם. אבל יש בזה טעם, כי אפשר ללמוד לוותר על התקפי האכילה, להבין שבעצם אין בהם הנאה, וזה לוקח זמן. ההנאה לאכול לא עוברת, ולמה שתעבור? הרי כל המטרה היא לאכול, להינות ממה שאתה אוכל, מבלי "ליפול" להתקף אכילה. לשים את המח ב"אאוט" אפשר גם ללא התקפי אכילה.

11/09/2017 | 21:05 | מאת: יותם

אבין בתהליך שההתקף לא הייתה הנאה. אני יכול כרגע לומר שבאמת יש לי חוסר הנאה בהתקף עצמו כי אני העליתי המון במשקל וזה מפריע לי ברמה מטורפת. אבל ,אני זוכר שהייתי רזה בהרבה יותר,והרגשתי את הצורך להתקף,אני זוכר שממש לא הרגשתי אשם על זה והרגשתי שכיף לי ממש ממש !!! אז אפילו היום בדיעבד אני יכול להסתכל על האכילה עצמה כמשהוא שנתן לי המון כיף, (רק באותו הרגע),אבל עדיין המון המון כיף, כי זה נעשה בשחרור מוחלט שמותר לי לאכול כמה שבא כי ההשמנה לא הייתה פקטור. זה סותר אז את מה שכתבת לי לא? תודה שוב

12/09/2017 | 08:10 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ההתקפי אכילה התחילו לפני שעלית במשקל. למה הם התחילו? האם היה לזה קשר לדיאטה שעשית? ואם לא, אפשר גם עכשיו ללמוד לעצור אותם. כדי לטפל בהתקפי אכילה, צריך לשים את נושא המשקל בצד. זה לא הפוקוס בטיפול. הירידה במשקל תבוא כתוצאת לוואי מהטיפול במשקל. אי אפשר לנסות לרדת במשקל, ולמנוע התקפי אכילה בו זמנית. אם אין לזה קשר למשקל, אלא רק לרצון לאכול כמויות גדולות בזמן קצר, בגלל סיבות אחרות, עדיין הטיפול התזונתי נותן מענה. זה תהליך שלוקח זמן. התוצאות לא מיידיות. אני לא יכולה או מנסה לשכנע אותך שאין לך הנאה בהתקפי האכילה. אבל הם מפריעים לך, ויש דרך לטפל בהם, ולהוציא אותם מהחיים שלך. כנראה שעד שלא תתחיל טיפול , ותחווה את האפשרות לשינוי, לא תאמין לי שזה אפשרי. אבל מהנסיון שלי בקליניקה זה לגמרי אפשרי.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה