איך שיקום תזונתי יכול להעלים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/09/2017 | 02:49 | מאת: רותם

התקפי אכילה? קראתי על זה קצת,והעובדה שצריך לאכול להניח הכל על השולחן ולאכול לא בהחבא או בסתר או אוכל קר מהמקרר (שזה מה שאני עושה),איך זה יכול להעלים את הרצון ללאכול הכל מהכל בלי שליטה ?

08/09/2017 | 10:23 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

למקומו הטבעי. ממש עכשיו סיימתי שיחה עם מטופלת בדיוק על המקום הזה. איך האוכל כבר לא מפחיד, שאין כבר התקפים יותר משנה, אוכלת הכל. הפחד להשמין, או הפחד לאכול, הוא משהו ש"אוספים" עם השנים, אבל לא באמת קשור לאוכל. להיות בריא ורזה , פיזיולוגית, אומר לאכול הכל מהכל ובשליטה. אפשר ללמוד לוותר על התקפים ולהיות בשליטה על אכילה. אני לא בטוחה שמה שתיארת בשאלה היא הדרך לכך. כדי ללמוד לאכול בשליטה, לפי שובע ורעב , לא מתחילים בהכרח עם המאכלים שהכי מפחידים אותך. לאט לאט בונים בשיקום התזונתי מערכת יחסים שונה עם אוכל. כשאת לומדת להרגיש את הרעב והשובע, את מבינה, שרק את יודעת מה את רוצה לאכול וכמה. והתפקיד שלי כדיאטנית, הוא להוביל אותך למקום הזה בדיוק. לא רק ללמוד תיאורטית על אוכל, אלא גם להגיע למקום של שליטה. ולקבל שליטה באכילה אפשר רק דרך אוכל. אין שום דרך אחרת.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה