שאלה כללית אם נון דיאט זו הדרך

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/09/2017 | 22:03 | מאת: שאלה

האם יש אנשים שנכשלים ולא מצליחים בנון דיאט?

07/09/2017 | 08:56 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ברור שלא. צריך גם לשאול מה זו הצלחה? יש אנשים שעבורם רק ירידה במשקל זו הצלחה, ואז הם מתקשים לוותר על המהירות בה יורדים במשקל בדיאטות רעב. יש אנשים שהחופש באכילה מאיים עליהם כי הם יותר מפחדים להשמין מאשר להצליח והם, רוצים שיגידו להם מה לאכול. וכמו בכל גישה, יש אנשים שיגידו שהגישה הזו לא מתאימה להם מכל מיני סיבות ואחרות. הגישה מבוססת על הפיזיולוגיה שלנו. לאכול כשרעבים ולעצור כששבעים, כך שלדעתי, היא יכולה להתאים לכולם. אם מתחילים בדרך, מתחברים אליה, ויש אורך רוח , התוצאות והחוויה החיובית מאוכל, שינוי הגישה לאוכל, אכילה חפשית לפי רעב ושובע, תגיע. אין "שליטה" טובה יותר באוכל ומשקל, כשנותנים לגוף שלנו לעבוד ומקשיבים לו. וכשנותנים לעצמינו לבחור את האוכל ולהנות ממנו.

07/09/2017 | 22:38 | מאת: שאלה

הזו ושהיא לא עובדת על כולם,זה שיש פעמים שורצים סתם לכיף לאכול ולא כולם יכולים לשלוט על זה ולכן אוכלים גם כשלא רעבים?

08/09/2017 | 08:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

משהו שצריך להתעכב עליו. אבל אם מדובר בקושי בשליטה על האכילה, אז הגישה שלנו מאד מאד מתאימה לזה. הרבה מהעבודה התזונתית שלנו עם אנשים, מתמקדת בהחזרה של השליטה על האכילה, על כל סוגי האוכל. זו המשמעות של לאכול לפי שובע ורעב. לאכול הכל , ובשליטה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה