נתקעתי בחשיבה ואשמח ממש לעזרה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

03/09/2017 | 22:55 | מאת: דניאל

אני לאט לאט יוצא מהתקפי אכילה,אני נתקע אבל בחשיבה שלי שהיא :שאני יודע שהאוכל הוא הסח דעת רגעי וכל זה,אבל תמיד זו בעצם בחירה שלי אם אני רוצה לפנות להסח דעת רגעי כיפי שיביא איתו כאב בטן או לא. הבעיה שאני פוחד ממנה ,שאני לא רוצה שהתהליך הזה של החשיבה יהיה תקוע איתי לכל החיים. אני רוצה להגיע למצב שגם אם רע לי , האופציה לאכול ככ הרבה כמו שתמיד אכלתי אפילו תעלה לי בראש וזה יהיה סוג של מאבק. תודה!

04/09/2017 | 10:39 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

להפנים ולהפסיק לחשוב . בתהליך התזונתי, משקמים קודם את האכילה, את התנהגות האכילה. ובד בבד עם שינוי ההתנהגות והחוויה החיובית סביב האכילה, ה"ראש" מתחיל לשחרר את הקשר הזה , בין אוכל להסחת דעת. אבל , היות וכנראה הרבה שנים חשבת בצורה כזו, לחשיבה ייקח יותר זמן להשתחרר. כל עוד תתמיד בהתנהגות אכילה, חופשית, לפי רעב ושובע, הדחפים לאכילה יירדו, כמות האוכל ש"תזדקק" לה להסח דעת רגעי תרד, וכאב הבטן יגיע מהר יותר. אני יודעת איך זה נשמע. אבל התחושה של עד כאב בטן וכאב הבטן עצמו, תחושת חוסר השליטה, עוברת בהדרגה. ובשלבים הראשונים, גם אם כמות האוכל יורדת, ועצמת הדחף יורדת, בזמן ההתקף ההרגשה לא שונה ממה שהיה לך בעבר. אבל, עם ההתקדמות הזו, גם החשיבה שלך תשתנה, והמאבק יפסיק. צריך לתת לזה זמן. הרבה זמן.

04/09/2017 | 19:34 | מאת: דניאל

כל זה כתבת לי,בתהליך שיקום אם פעם היו איסורים על אוכל נכון? אם האכילה הייתה רגשית אצלי בלי קשר לאיסורים,זה אותו הדבר? תודה שוב

05/09/2017 | 10:21 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

שיקום תזונתי יכול לפתור את החשיבה שמובילה אותך לאכול רק בשביל להסיח את דעתך. הטיפול התזונתי מחזיר את האוכל למקומות הטבעי, לאכול כשרעבים ולעצור בשובע.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה