חשוב לי להסביר לך פשוט

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/08/2017 | 00:48 | מאת: חיים

ישבתי ואכלתי עוגייה כשאני לא רעב,וממש ניסיתי להתרכז באכילה כדי לגרום ום לי להבין מה אני צריך להגיד לעצמי כדי לעצור,ולא מצאתי. או שאני פשוט לא מצליח לתרגם את זה במילים. כי לא מרגיש לי שאכילה מעבר לשובע היא כמו עבודה. זה מרגיש ככה רק כשאני ממשיך לאכול ממש כשאני מפוצץ, אבל לא מעבר לשובע בהתחלה שלו. מה אני אמור להגיד לעצמי כדי לעצור?כי ישבתי ואכלתי את העוגייה שנגמרה בשתי עוגיות בסוף,ולא הבנתי מה צריך לגרום לי לעצור חוץ מזה שאני מרגיש שאני אוכל כבר מעבר לשובע..... תודה לך!!

28/08/2017 | 10:26 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אתה היית צריך לעצור קודם. לא כל אכילה מעבר לשובע, תגרום לך להרגיש מפוצץ. זה תלוי כמובן בכמות שאת אוכל מעבר. יש דרגות שובע שונות, שהאחרונה בהן היא התחושה שאתה מפוצץ. השובע, הוא תחושה נוחה שיש פיזית "מקום" להוסיף, אבל אין צורך פיזיולוגי בתוספת אוכל. יכול להיות שאתה פשוט רגיל, או מרגיש יותר נח כי אתה מפוצץ? יש אנשים שממלאים את עצמם מעבר לשובע, כי הם "מפחדים" מתחושת הרעב.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה